Kampreferat

EfB lukker fremragende efterår ned med storsejr i Gentofte

Esbjerg fB lukkede efterårssæsonen ned på bedste vis, da holdet på udebane mod HIK vandt med 4-1. Andreas Troelsen startede målfesten med en flot scoring direkte på frispark efter få minutter.

En god efterårssæson blev lukket flot ned, da Esbjerg fB med en 4-1-sejr over HIK på Gentofte Stadion tog den syvende sejr på stribe, og cementerede den suveræne førsteplads i 2. division. Andreas Troelsen scorede på direkte på frispark efter et par minutter.

EfB fik en regulær drømmestart på opgøret med et tidligt føringsmål allerede efter fire minutters spil.

Emil Holten blev ulovligt nedlagt foran feltet efter ellers at have afsluttet ganske glimrende mod mål.

Frisparket lå perfekt til Andreas Troelsen, der med sit gode venstre-ben curlede bolden helt op i målhjørnet, og via stolpen kunne se den gå i nettet til 1-0 til EfB.

Glæden var dog kortvarig for omtrent 30 sekunder efter målet kom HIK alt for let igennem EfB-feltet, og til afslutning fra tæt hold.

Defensiven fik ikke afvist, Lukas Jonsson på stregen kunne ikke nå at reagere, og så strøg bolden i nettet til 1-1.

Værterne fik herefter sammensat en række gode angreb alt imens, EfB skulle bruge en del tid og energi på at finde rytmen.

Stille og roligt arbejdede holdet sig dog længere frem på banen, og efter godt 20 minutters spil var Mathias Jørgensen tæt på at score til 2-1.

Elias Sørensen trak ind i banen, og sendte et perfekt indlæg ind midt i feltet.

Her steg Jørgensen til vejrs, og med et fint hovedstød forsøgte han at placere bolden helt ude ved stolpen, men HIK-målmanden kom godt ned og fik reddet ud over baglinjen.

Den efterfølgende periode var chancefattig, fordi begge hold stod godt placeret på banen.

Det lå derfor ikke i kortene, at der skulle falde flere mål i første halvleg.

Fem minutter før pausen fik EfB dog bragt sig foran med 2-1 efter et hjørnespark.

Tobias Stagaard steg til vejrs, og fik headet mod mål.

På stregen blev bolden i første omgang reddet, men Jørgensen var hurtig over returen og fra et par centimeters afstand kunne han let sende den ind i nettet.

Med den kunne EfB gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Trænerteamet og spillerne havde brugt tiden fornuftigt, for allerede i det 51. spilleminut blev kampen reelt afgjort, da Sørensen iskoldt sparkede bolden i nettet til 3-1 til EfB.

Målet kom efter en situation, hvor Jørgensen igen havde brugt sin fart til at skabe sig plads, og han driblede flot forbi sine direkte modstandere, inden bolden blev lagt til rette for angrebskollega Sørensen.

HIK forsøgte at svare igen i minutterne efter, og Jonsson i målet måtte da også hive en stor redning op for at forhindre en reducering i en situation, hvor en modspiller fik frit skud i feltet.

Anderledes skarpe i de afgørende situationer var EfB, og efter små 70 minutters spil blev det 4-1.

Holten modtog bolden tæt ved baglinjen, og kom fri til afslutning fra spids vinkel.

Han skød på mål, og på målstregen ramte bolden en HIK-modstander, og gik i nettet til stor jubel for de omkring 350 EfB-fans.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen benyttede den komfortable føring til at skifte på hele fire positioner over to omgange.

Således blev Bardhec Bytyqi, Steven Simpson, Andreas Lausen og Marcus Hansen alle sendt på banen for sidste gang i 2023.

De faldt alle fint ind i spillet, men kunne hverken gøre fra eller til, at intensiteten stille og roligt faldt.

Som minutterne skred frem blev det færre og færre med højdepunkterne.

HIK forsøgte mod slutningen at få pyntet på slutresultatet, men det lykkedes ikke, og EfB kunne derfor indkassere yderligere tre fortjente point til kontoen.

Sejren var EfB’s syvende på stribe, og holdet topper suverænt 2. division med 43 point for 16 kampe.