EfB måtte nøjes med 2-2 i Horsens

Esbjerg fB måtte tirsdag aften rejse fra Horsens med et enkelt point, da holdet spillede 2-2 med østjyderne. Mohammed Dauda bragte EfB foran med 1-0 efter 12 minutter, og Joni Kauko udligende til slutresultatet få minutter før tid.

Esbjerg fB spillede tirsdag aften 2-2 med AC Horsens på udebane i en kamp, hvor EfB fik en drømmestart efter få minutter. Siden da skiftede kampen karakter, inden Joni Kauko udlignede kort før tid.
Med selvtillid i bagagen fra 4-2-sejren fredag aften over Randers FC kom EfB godt i gang med opgøret, hvor særligt venstre-siden med Kevin Conboy og Rafal Kurzawa fik fint
Det fine EfB-spil gav da også pote allerede efter 12 minutters spil, da Mohammed Dauda scorede til 1-0 efter en god omstilling.
Defensiven brød et Horsens-angreb og slog straks kontra den anden vej. Her blev Dauda sendt i dybden med en god pasning, og trods en forsvarer på ryggen så fik han sig vristet fri til en friløber med målmanden, som sikkert blev udplaceret.
Kort efter var også Joni Kauko tæt på at komme på måltavlen efter endnu en god Dauda-aktion.
Angriberen snørrede en Horsens-back på kanten af feltet, og gik til baglinjen, hvorfra han sendte bolden ind over. Her dukkede Kauko op, men finnen fik lige nøjagtig ikke styret 2-0-scoringen i hus.
Herefter kom hjemmeholdet bedre med, men Rodolph Austin, der var tilbage efter endt karantæne, og Søren Reese i midterforsvaret leverede en kynisk og stærk indsats i bagkæden.
Mod slutningen af første halvleg bed EfB igen fra sig offensivt ved blandt andre Yuriy Yakovenko, der sendte et godt skud afsted fra 25 meter, som Horsens-målmanden måtte ud i fuld længde for at parere væk.
Alligevel var det Horsens, der kunne juble over kampens næste mål.
Således kom 1-1-udligningen efter et hjørnespark, hvor bolden blev snittet til bagerste område. Her dukkende en Horsens-spiller op, og fik spillet på tværs, hvor der tæt under mål til sidst blev scoret.
Situationen var bizar, fordi flere EfB’ere appellerede for, at bolden havde været ude over baglinjen, og derfor stoppede med at forsvare sig. Dommeren vinkede afværgende til stor frustration for Vito Mannone, der var så fortørnet, at han snakkede sig til en advarsel.
EfB kom fint ud efter pausen, og forsøgte straks at etablere et tryk på Horsens.
Det var dog østjyderne, der kunne juble over kampens tredje scoring. Således blev det 2-1 efter 52 minutters spil på et flot hovedstødsmål efter et indlæg uden chance for Mannone på stregen.
Minuttet efter var Dauda tæt på score sit andet mål, da han blev spillet helt fri i feltet af Kurzawa. Angriberen tæmmede bolden, og fik sendt en kompetent afslutning afsted, men målmanden reddede.
Cheftræner Troels Bech foretog efter en lille time den første indskiftning, da Ante Erceg erstattede Yakovenko.
I det 65. spilleminut var det igen Kauko, der kom til en god chance efter et hjørnespark.
Midtbanespilleren kom først på indlægget, og fik headet både hårdt og præcist mod mål, men en god redning forhindrede EfB’s anden scoring.
I det hele taget stod Horsens’ bagerste mand en god kamp, og efter 72 minutter hev han endnu en stor redning frem.
Jeppe Brinch slog et fremragende indlæg ind i feltet, som Dauda nåede op til og fik headet mod målhjørnet. Han måtte dog som beskrevet se sig besejret i duellen af manden på målstregen.
EfB fastholdt således presset på Horsens, som kun kunne svare igen med lange bolde, hvilket bagkæden ikke havde de store kvaler med at afvise.
Ni minutter før tid lykkedes det så endelig EfB at udligne til 2-2 ved Kauko.
Dauda skabte målet med energisk og hårdt arbejde på en bold, som en Horsens-forsvarer ellers havde erobret. Ghaneseren blev dog ved, og med snilde fik han spillet Kauko fri midt i feltet, og herfra svigtede indersiden ikke.
I slutfasen gik begge hold efter alle tre point, og spillet bølgede således frem og tilbage.
I overtiden var Conboy, der leverede godt gennem alle minutter, tæt på at sikre alle tre point, men den fornemme afslutning mod det lange hjørne strøg lige over overliggeren.
Der blev altså ikke scoret yderligere, og derfor kunne EfB rejse hjem til Esbjerg med et enkelt point.
Søndag går det løs igen for EfB, når Hobro IK kommer på besøg på Blue Water Arena kl. 16.00.

AC Horsens – Esbjerg fB 2-2 (1-1)
12′ 0-1 Mohammed Dauda
36′ 1-1 Michael Lumb
52′ 2-1 Simon Okusun
81′ 2-2 Joni Kauko
23 Yuriy Yakovenko
57′ Ante Erceg (Yuriy Yakovenko)
73′ Mads Larsen (Lasha Parunashvili)
87′ Pyry Soiri (Mohammed Dauda)
87′ Daniel Anyembe (Jeppe Brinch)