EfB måtte nøjes med 2-2 mod Kolding

Esbjerg fB leverede torsdag en godkendt præstation, men måtte trods en 2-0-føring tage til takke med 2-2 mod Kolding IF. Yuiry Yakovenko og Andri Bjarnason scorede for EfB.

Der blev tanket gode kilometer i benene hos Esbjerg fB’s spillertrup torsdag eftermiddag, da holdet hjemme på hybridbanen på Gl. Vardevej afviklede en træningskamp mod divisionskollegaerne fra Kolding IF. EfB lignede længe en vinder, men to sene Kolding-scoringer gjorde, at kampen endte 2-2. For EfB scorede Yuriy Yakovenko i første halvleg, og Andri Bjarnason efter pausen på straffespark.

Kampen var ikke ret gammel, da EfB tilspillede sig den første store chance.

Mads Larsen blev sendt i dybden, og den unge offensivspiller spænede fra Kolding-forsvaret, og bragte sig selv i en god skudposition fra kanten af feltet.

Her trykkede han af med venstre-benet, men den kvalificerede afslutning gik en meters penge over mål.

Gæsterne bed også fra sig i indledningen, og i en omstilling efter et EfB-hjørnespark lykkedes det at komme til en god situation, men Jeppe Højbjerg i målet viste sikkerhed i en-mod-en-situationen.

Efter 10 minutters spil blev det 1-0 til EfB, da Yuriy Yakovenko let kunne score.

Daniel Anyembe, Nicklas Strunck og Mathias Kristensen kombinerede sig godt igennem højre-siden, og sidstnævnte sendte slutteligt et hårdt indlæg ind foran mål.

Har dukkede Yakovenko op, og angriberen gjorde sit job ved at sende bolden i nettet.

Midtvejs i første halvleg blev EfB tvunget til at foretage en udskiftning, da Larsen måtte udgå efter et sammenstød.

Det medførte en række omrokeringer, da Jeppe Brinch blev sendt ind på højre back, hvilket så sendte Anyembe op på kanten. Kristensen trak ind på 10’er-positionen, hvor Larsen var placeret.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, og begge mandskaber havde gode intentioner i spillet med bolden.

Det kastede flere fine angrebskombinationer af sig, og særligt Kolding vil ærgre sig over, at det ikke blev 1-1 efter en halv times tid, da der fra kort afstand blev headet over efter et indlæg.

Kort før pausen tilspillede EfB sig et par gode muligheder, og særligt Jakob Ankersen vil ærgre sig over, at han ikke fik gjort det til 2-0, da han i en god position på kanten af feltet fik afsluttet lige i handskerne på Kolding-målmanden.

Cheftræner Olafur Kristjansson foretog i pausen et par indskiftninger, men det gik ikke umiddelbart udover EfB’s fine offensive spil fra de første 45 minutter.

Med hurtige pasninger ud til begge kanter blev der således skabt overtalssituationer og plads til at slå indlæg ind i feltet.

Østjyderne viste dog også tænder adskillige gange, og Højbjerg måtte hive gode refleksredninger frem et par gange.

Patrick Egelund fik også givtige minutter på banen, og kantspilleren bidrog straks med fart og udfordringer på sin kant.

Det var dog en anden EfB’er, der kom i fokus med et kvarter tilbage.

Andri Bjarnason blev sendt afsted i en friløber, og islændingen spænede fra sin direkte modstander, der så valgte at nedlægge ham ulovligt i feltet.

Dommeren pegede resolut på pletten, og Bjarnason kunne stensikkert gøre det til 2-0.

Med et lille kvarter tilbage kunne man fristes til at tro, at kampen hermed var afgjort, men Kolding ville det anderledes.

På to gyldne minutter lykkedes det nemlig at score to gange, og så stod der pludseligt 2-2, hvilket også blev kampens resultat.

Esbjerg fB – Kolding IF 2-2 (1-0)

10′ 1-0 Yuriy Yakovenko
76’ 2-0 Andri Bjarnason (straffe)
81’ 2-1 Ahmed Daghim
82’ 2-2 Ahmed Daghim

23 Yuriy Yakovenko

21’ Jeppe Brinch (Mads Larsen)
46’ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
46’ Jonas Mortensen (Rodolph Austin)
58’ Patrick Egelund (Jakob Ankersen)