EfB måtte nøjes med 4-1 over Ringkøbing IF

EfB rejser på træningslejr med en 4-1 sejr over 2.divisionsholdet fra Ringkøbing IF i bagagen, efter en kamp der bød på et hav af chancer.

Første halvleg åbnede med EfB i den klart dominerende rolle. Inden for de første tyve minutter havde EfB været tæt på føringsmål i flere omgang både William Møller, Anders Dreyer, Mark Brink og Adrian Petre havde haft med gode muligheder. Efter femogtyve minutters spil kom kampen indtil videre største chance, da Adrian Petre slap igennem i venstre side, hans afslutning blev reddet af Ringkøbings målmand den efterfølgende returbold landede frit for mål hos William Møller der flugtede til bolden, men desværre for EfB sparkede den over det tomme mål.
Chancerne fortsatte i hastige skridt for EfB, bl.a. ved Anders Dreyer der driblede sig fri i højresiden, men hans afslutning blev stoppet af målstolpen. Fem minutter før pausen lykkes det så endelig for esbjergenserne at få puttet bolden i mål. Anders Dreyer og Mark Brink kombinerede flot i højreside, og efter lidt hæl og tå og et par gode afleveringer kom Mark Brink til sidst helt fri i Ringkøbing feltet, og denne gang var lykkens gang for EfB, Mark Brink afsluttede angrebet ved at lægge bolden forbi Ringkøbings målmand til 1-0, som også blev pausestillingen.
Anden halvleg åbnede lidt mere chancefattigt end første, men EfB skulle til gengæld kun bruge syv minutter på at udbygge føringen. Efter 52 min. flugte William Møller op på en afslutning fra netop indskiftede Nikolaj Hagelskjær, og den stærke angriber kunne fra kort afstand lægge bolden i netmaskerne til 2-0.
Chancerne kom herefter igen som perler på en snor, og det virkede bare som et spørgsmål om tid før næste EfB-scoring faldt, men med et kvarter igen var det pludselig Ringkøbing det kom på tavlen. Den tidligere EfB-dreng Jonas Magnussen opsnappede bolden fra tilbagevendte Rodolph Austin og løb direkte mod målet, han skar ind foran en tilbagestormende Jeppe Brinch, og lagde bolden i det lange målhjørne til 2-1 uden chance for Lasse Mikkelsen, som ellers ikke havde meget at lave denne dag.
Ikke mange minutter efter reduceringen, kom EfB igen på tavlen. En Ringkøbing-spiller kom højest på et hjørnespark fra Mathias Kristensen og headede for Ringkøbing desværre bolden i eget net til 3-1 for EfB. Fem minutter før tid cementerede Adrian Petre sejren, da han helt fri på bagerste stolpe ved et indlæg fra højresiden kunne sparke bolden i mål til slutresultatet 4-1.
EfB rejser mandagmorgen på træningslejr i Spanien, hvor man i løbet af det 10 dage lange ophold skal spille to træningskampe mod bl.a. det russisk storhold CSKA Moskva.

EfB – Ringkøbing IF 4-1 (1-0)
39′ 1-0 Mark Brink
52′ 2-0 William Møller
75′ 2-1 Jonas Magnussen
79′ 3-1 Selvmål
85′ 4-1 Adrian Petre