Kampreferat

EfB moser Skive efter stærk indsats

Esbjerg fB kom godt fra land i sæsonpremieren, da holdet på overbevisende manérer vandt med 4-1 på udebane mod Skive IK. EfB var nede med 0-1 ved pausen, men svarede stærkt igen.

Der blev indkasseret tre sikre og velfortjente point til Esbjerg fB fredag aften i første runde, da holdet på udebane vendte 0-1 til en 4-1-sejr over Skive IK. EfB scorede alle fire mål i anden halvleg.

Kampen åbnede med et massivt spilovertag til EfB, der fra første sekund tog teten på opgøret, og trykkede hjemmeholdet langt tilbage i banen.

Den klare overvægt i boldbesiddelse kastede dog ikke nævneværdige muligheder af sig til EfB, idet Skive-defensiven stod godt parkeret foran eget mål.

Enkelte gange lykkedes det skibonitterne at true EfB på omstillinger, men bagkæden var på plads, når der var behov for det.

Det lå derfor ikke i kortene, at Skive skulle score kampens første mål efter små 20 minutters spil, men det var ikke desto mindre, hvad der skete.

Et indlæg blev sendt i feltet, og bolden ramte Jesper Lauridsen og skiftede retning til direkte mod mål.

Lukas Jonsson på stregen kunne ikke nå at reagere, og måtte derfor springe forgæves og se bolden gå i nettet.

EfB lod sig dog ikke slå ud af den ikke-hensigtsmæssige start, og fortsatte ufortrødent med at spille frem i banen.

Flere gange lykkedes det også særligt i højre side af banen ved Mathias Jørgensen at komme igennem til indlæg, men de sidste marginaler i feltet manglede for at veksle intentionerne til udligning.

Værterne bed dog også fra sig i ny og næ, og efter en halv times spil måtte Jonsson ud i fuld længde for at afværge yderligere scoring imod.

I det 38. spilleminut fik Elias Sørensen en god mulighed for at score til 1-1, da han efter en et indlæg fra Leonel Montano kom fri til afslutning i feltet, men i stedet for at skyde første gang kom Skive-målmanden i vejen, og chancen løb ud i sandet.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen benyttede blandt andet pausen på at foretage en ændring til anden halvlegs start, idet Steven Simpson blev sendt på banen fra det 46. minut.

EfB kom blæsende ud til de sidste 45 minutter, og det gav hurtigt pote, da Nicklas Strunck fra en meters afstand afsluttede et fremragende angreb ved at udligne til 1-1.

Opspillet til målet kom efter fantastisk kombinationsarbejde af Jonas Mortensen, Emil Holten og Strunck.

Holten endte med at kunne gå til baglinjen, hvor han mellem venner og fjender fandt Strunck, der kronede det offensive spil ved at sparke bolden i nettet.

Udligningen gav EfB yderligere selvtillid, og efter en times spil var det indskiftede Simpson, der satte fart i venstre side af banen.

Kantspilleren snød sin direkte modstander, og sparkede bolden ind foran, hvor Holten steg til vejres og flot dirigerede den i nettet til 2-1 til EfB.

Få minutter senere kvalte EfB reelt spændingen om, hvordan pointene skulle fordeles, da Jørgensen opsnappede bolden fra en Skive-spiller og skabte sig selv en friløber ned mod målet.

Han gik sikkert forbi målmanden, og sparkede bolden i det tomme net til 3-1 via stolpen.

I samme moment gjorde Andreas Lausen sig klar på sidelinjen til sin debut på EfB’s førstehold, og han kunne give 1-1-målscorer Strunck hånden på vej fra banen.

EfB fortsatte ufortrødent med at trykke på, og Skive var sjældne gæster over midterlinjen.

Derfor var der også god logik i at kampens femte scoring tilfaldt EfB med et kvarters tid igen.

Atter stak Jørgensen afsted på sin kant, og atter sendte han et fint indlæg ind foran mål.

Skive-målmanden fik lige akkurat hånden på bolden, men det nyttede ikke noget, for Simpson stod klar til at samle den op.

Canadieren tog en tæmning inden han på stregen, hamrede bolden helt op i nettaget.

For at dosere spilletiden og bringe fornyet energi på banen blev Andreas Troelsen, Bardhec Bytyqi og Marcus Hansen også skiftet ind mod slutningen af kampen.

Alle faldt godt ind i spillet, hvor bolden blev flyttet godt rundt på banen uden de store anstrengelser.

Der faldt ikke yderligere scoringer, og EfB kunne derfor tage fra Skive med tre velfortjente point i sæsonpremieren.

EfB spiller næste runde på Blue Water Arena søndag d. 13. august kl. 14.00 mod Fremad Amager.