Kampreferat

EfB overbeviser og udraderer Fremad Amager

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB søndag, da holdet med en overbevisende indsats slog Fremad Amager med 4-1 i en kamp, hvor fire forskellige spillere kom på måltavlen.

Esbjerg fB hentede søndag eftermiddag den anden sejr ud af to mulige i sæsonen, da holdet hjemme på Blue Water Arena besejrede Fremad Amager med 4-1 uden de store vanskeligheder. EfB scorede to gange i hver halvleg.

EfB kom bedst fra land i opgøret, og fik allerede efter fire minutters spil en drømmestart, da holdet kom foran med 1-0.

Mads Larsen drev bolden frem i banen, gik forbi sin direkte modstander og fik skabt plads foran feltet til at spille Steven Simpson fri.

Den hurtige kantspiller havde taget et godt løb ind i banen, og da han fik bolden, blev den flot sparket op i modsatte målhjørne.

Målet var en logisk konsekvens af den indledning EfB fik, og holdet havde rigtig godt fat om Fremad Amager, der havde svært ved at bygge spillet op.

Efter 20 minutters spil var Emil Holten tæt på at gøre det til 2-0, da han steg til vejrs på et indlæg og fik headet mod mål, men en fremragende redning afværgerede.

På det efterfølgende hjørnespark var EfB dog knivskarpe.

Larsen sendte bolden ind i feltet, hvor Tobias Stagaard steg til vejrs, og i sin hjemmebanedebut pandede 2-0-føringen i hus.

Udeholdet svarede herefter igen med et fint angreb, som tvang Lukas Jonsson på stregen til at være vågen på en flad afslutning.

Farligere end det blev det dog ikke for alvor for gæsterne, fordi EfB stod fantastisk godt i bagkæden og ikke tillod meget plads på banen.

Tværtimod gav det hidsige genpres centralt på midten EfB flere muligheder til at sætte spillet og især sætte Mathias Jørgensen op til indlæg fra sin position i den højre side af banen.

Det lå derfor ikke i kortene, at Fremad Amager skulle på tavlen inden pausen, men det var ikke desto mindre, hvad der skete i første halvlegs overtid.

EfB tillod for meget plads i feltet, hvilket en modstander udnyttede til at sparke bolden i nettet til 1-2 fra en spids vinkel.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen brugte spilopholdet på at foretage en enkelt ændring i form af Andreas Lausen for Nicklas Strunck.

EfB kom udmærket ud til anden halvleg, men tillod alligevel Fremad Amager at komme længere frem på banen.

Holdet skulle lige bruge en håndfuld minutter på at finde fodfæste, og Jonas Mortensen valgte efter 55 minutter at tage sagen i egen hånd, da han blev sendt i dybden af Larsen.

Backen stak fra sin direkte oppasser, og valgte på flotteste vis at gå direkte mod mål.

Da Mortensen ramte feltet, og kom i en fornuftig skudposition, blev bolden sparket fladt ind i modsatte side.

Små 10 minutter senere blev det også 4-1 til EfB, da Fremad Amager-målmanden samlede en tilbagelægning op på stregen.

Dommeren kaldte med det samme et indirekte frispark, som skulle afvikles på kanten af det lille felt.

Her lagde Jørgensen den af til Holten, der resolut hamrede bolden op i nettaget.

Spændingen over hvordan pointene skulle deles var dermed forsvundet, og EfB skulle nu blot have tiden til at gå.

Fire nye spillere med fornyet energi blev sendt på banen i form af Elias Sørensen, Bardhec Bytyqi, Andreas Troelsen og Oliver Svendsen inden for de sidste små 20 minutter.

Der blev fortsat produceret fint med muligheder til yderligere EfB-scoringer, men det blev ved de fire, og der blev dermed indkasseret yderligere tre point til kontoen.

EfB spiller igen fredag aften på udebane i Middelfart.