Førstehold

EfB præsenterer millionoverskud

Et overskud på 2.850.000 kr. giver EfB Elite A/S det bedste regnskab i fem år. Samtidig sikrer Claus Sørensen Gruppen et sundt fundament til nye, potentielle investorer, der vil fortsætte udviklingen af Esbjerg fB.

 Selskabet bag Esbjerg fB, EfB Elite A/S, har i dag offentliggjort årsrapporten for 2019, og det samlede resultat er det bedste i fem år, idet der er landet et overskud på 2.850.000 kr.
Det gode resultat er kommet i hus på baggrund af et godt sportsligt år toppet med en Superliga-bronzemedalje i sommer samt en klar og tydelig plan med et stærkt, økonomisk fokus over alt i organisationen
Adm. direktør, Brian Bo Knudsen, siger om regnskabet:
– Hele organisationen har i de seneste år arbejdet efter en nøje plan med fuld fokus på resultater, så vi er både glade og stolte over, at det nu har resulteret i et overskud godt hjulpet på vej af de sportslige præstationer i især første halvdel af 2019.
EfB kommer fra underskud i størrelsesordenen 38, 25 og ni millioner kr. i de forgange tre år, og derfor er det glædeligt, at det lykkedes at lave sorte tal på bunden i forgangne år.
– Regnskabet er tilfredsstillende, og det er bedre end budgetteret og forventet. Det er glædeligt, at den proces vi igangsatte viser positive resultater. Nu bliver øvelsen at fastholde retningen og ”holde snuden i sporet”, så EfB fortsat udvikler sig den rigtige vej, siger Brian Bo Knudsen.
I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet har Claus Sørensen Gruppen eftergivet et samlet tilgodehavende på 30 millioner kr. Derudover har andre ”venner af huset” eftergivet 2.250.000 kr., hvilket efterlader EfB med en positiv egenkapital på syv millioner kr. EfB er taknemmelig over den store veneration, der er blevet udvist.
Samtidig har gruppen nu givet tilsagn om betydelig økonomi, så EfB kan opretholde et højt, sportsligt niveau – sammen med øvrige samarbejdspartnere – i de kommende sæsoner.
Derudover meddeler Claus Sørensen Gruppen, at tiden nu er inde til at lade andre kræfter komme til. Således har EfB nu igangsat en søgning efter danske såvel som udenlandske investorer, der kan være med til at rykke klubben yderligere.
– På den korte bane handler det om, at EfB også har et Superliga-hold efter sommerferien, og takket været Claus Sørensen Gruppen, som har ydet en utrolig flot støtte, har vi styrket vores trup, der skal hjælpe os med at klare den del. Derudover har Gruppen sørget for et flot økonomisk grundlag, som vil være en interessant platform for potentielle investorer, siger Brian Bo Knudsen.
Claus Sørensen Gruppen vil fortsat være en betydelig samarbejdspartner, og beholder således hovedsponsoratet frem til sommeren 2021, hvilket EfB er meget glade for og stolte af.
Regnskabet vil blive præsenteret på generalforsamlingen torsdag d. 5. marts. Her skal der også udpeges en ny formand, idet Kristoffer Jarl Kristensen har valgt at stoppe som formand for EfB. Derudover skal der vælges et nyt bestyrelsesmedlem, da advokat Peter Kirk Larsen grundet andre store arbejdsopgaver har valgt at stoppe.
>> EfB Elite A/S – Årsrapport 2019

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo