Klub

EfB præsenterer ny hovedaktionær

Efter positiv dialog og grundige forhandlinger kan EfB Elite A/S, selskabet bag Esbjerg fB, nu offentliggøre, at en amerikansk investorkreds indstilles som ny majoritetsaktionær på en ekstraordinær generalforsamling. Investorkredsen, der også er involveret i fodboldklubber i England, Frankrig, Schweiz og Belgien, består af Chien Lee, Partners Path Capital, Pacific Media Group og Krishen Sud – en gruppe der i 2020 investerede i franske AS Nancy Lorraine og belgiske KV Oostende.

Esbjerg fB har gennem en længere periode sonderet markedet for nye investorer således, at selskabet bag, EfB Elite A/S, også fremadrettet kan være konkurrencedygtige i toppen af dansk fodbold. Efter mange møder og positive dialoger ligger det nu fast, at en amerikansk investorkreds indstilles som majoritetsaktionærer med mere end 50% af aktiekapitalen i EfB til den kommende ekstraordinære generalforsamling.

Investorkredsen, der skyder 30 millioner kr. ind i EfB Elite A/S, kommer til Esbjerg og EfB med stor erfaring fra fodboldens verden, idet gruppen i forvejen er majoritetsaktionærer i engelske Barnsley FC, belgiske KV Oostende, fransk AS Nancy samt har kapitalinteresse i schweiziske FC Thun.

Chien Lee og Pacific Media Group, ledet af Paul Conway og Grace Hung, har tidligere ejet OGC Nice i Frankrig, hvor klubben kvalificerede sig til den første UEFA Champions League-deltagelse. Partners Path Capital, repræsenteret af Randy Frankel og Michael Kalt, har også markant erfaring fra sportens verden med ejerskab og drift fra baseball-klubben Tampa Bay Rays, der betragtes som en af de mest veldrevet amerikanske sports-franchises. Klubben vandt den amerikanske liga og deltog i World Series-finalen i 2020 med et af de laveste budgetter i ligaen.

Samtidig indskyder Claus Sørensen Gruppen 10 millioner kr. i ny aktiekapital, ligesom det er aftalt, at der kan indskydes op til 5,5 millioner kr. fra lokale investorer. Alt i alt tilføres EfB Elite A/S 45,5 millioner kr. i ny aktiekapital.

Der er tale om en kapitaludvidelse, idet der ikke bliver tale om salg af eksisterende aktier. Pengene kommer derfor ind, og arbejder til fordel for EfB.

Gennem hele processen har det været vigtigt at finde en storaktionær, der udover at have respekt for værdierne også kan videreudvikle EfB, og bestyrelsesformand Palle Guldager Kristensen er glad for at byde den nye investorkreds velkommen.

– Da vi for knap et år siden indgik en aftale med Claus Sørensen Gruppen om eftergivelse af gæld samtidig med, at gruppen tildelte EfB yderligere kapital, var det samtidig aftalen, at vi skulle forsøge at finde en ny hovedaktionær, som kan være med til at videreudvikle EfB. Vi har fået mange henvendelser fra nær og fjern, hvilket vidner om, at EfB har et godt omdømme, og med den nye amerikanske investorkreds er vi overbeviste om, vi har fundet den helt rette partner til at tage de næste skridt.

– En ting er, at vi har sikret EfB et nyt, økonomisk ståsted, men at vi samtidig også får glæde og gavn af enorm brancheerfaring fra store fodboldlande har også vægtet meget højt på vores liste. Der er tale om en yderst professionel gruppe, og vi er overbeviste om, at den moderne tankegang omkring fodboldspillet bliver en gevinst for klubben. Det er en stor dag for EfB, siger han.

Paul Conway, talsmand for investorkredsen, ser frem til at videreudvikle det gode fundament i EfB, og fremhæver særligt brug af data og statistik på strategisk niveau, som et vigtigt redskab.

– Vi er meget glade for at blive nye, betydningsfulde aktionærer i EfB, som de seneste 97 år har været en vigtig del af byen Esbjerg. EfB var attraktiv for os på grund af den imponerende historie, det stærke akademi samt de passionerede fans og sponsorer. Vi har til hensigt at fortsætte stilen med de dygtige unge spillere, og tilføje endnu mere dansk talent ved hjælp af vores dokumenterede data- og analyseplatform, fortæller han.

Claus Sørensen Gruppen har været EfB en mangeårig tro støtte, og der er glæde at spore over, at der nu er lavet en aftale med en ny hovedinvestor, fortæller adm. direktør i Claus Sørensen Holding A/S, John Riis Andersen.

– Vi er glade på EfB’s vegne over, at der nu er fundet en ny majoritetsaktionær, der, foruden kapital, kommer med en stor viden om fodbold. Vi tilkendegav, da processen startede, at såfremt det lykkedes, så ville vi indskyde yderligere et pænt beløb for at stille EfB bedst muligt til de kommende års udvikling – og helst i Superligaen, hvor vi mener, klubben qua Esbjerg størrelse hører til, siger han.

Der foretages ingen ændringer i den daglige og sportslige ledelse.

Forudsætningen for at kapitalindskuddet på 45,5 millioner kr. i EfB Elite A/S kan gennemføres er, at den ekstraordinære generalforsamling onsdag d. 24. februar accepterer forslaget med det nødvendige stemmeflertal.

>> English version

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo