Reservehold

EfB-reserver vandt 2-1 over OB

Esbjerg fB vandt mandag eftermiddag 2-1 over OB i årets første reserveliga-kamp, hvor betingelserne var knap så gode i vindblæste Varde. Patrick Egelund og Nicklas Røjkjær scorede.

I fredags åbnede Superliga-holdet foråret med en sejr, og mandag eftermiddag gjorde Esbjerg fB’s reserver kunsten efter, da OB blev sendt retur til Fyn med et nederlag. EfB vandt 2-1 på kunstgræsbanen i Varde – Patrick Egelund og Nicklas Røjkjær scorede til henholdsvis 1-0 og 2-0, inden OB reducerede sent i anden halvleg.
Med vinden i ryggen kom EfB blæsende fra start, og efter godt og vel to minutter spillet stod det 1-0. Patrick Egelund opsnappede en løs bold på kanten af feltet, inden han sparkede den i nettet.
Udeholdet var mest på bolden i åbningen, men de havde svært ved at spille sig igennem med en strid modvind hamrende ind over den helt åbne bane.
I stedet forsøgte Jonas Mortensen sig med et frisk forsøg fra distancen, der havde kurs mod sammenfoldningen i det fjerne hjørne, som tvang gæsternes keeper ud i en flot redning.
Midtvejs i første halvleg blev det også til 2-0. Denne gang var Patrick Egelund i oplæggerens rolle, da den unge kantspiller med et skarpt indlæg fandt Nicklas Røjkjær i bagrummet, hvor han helt umarkeret kunne sparke bolden i mål.
Efter en halv time spillet var en soloaktion tæt på at gøre ondt på EfB, da en OB-spiller drev bolden frem fra egen banehalvdel, men målmand Mathias Rosenørn fik pareret det flade skud.
Efter pausen var det fynboernes tur til at lægge pres på fra start, men trods to afslutninger inden for rammen, der igen testede Rosenørn, udeblev reduceringen fortsat.
EfB havde optræk til et par omstillinger, men hverken Patrick Egelund eller indskiftede Rasmus Rejnhold havde held med at sætte sin direkte modstander.
OB forsøgte sig som kampen skred frem med flere skud fra distancen og indlæg i feltet, men lige lidt hjalp det.
Marcus Kristensen – der havde erstattet storebror Mathias Kristensen efter en times spil – afsluttede et godt angreb sat op af Mads Larsen, men den fynske defensiv fik sat en blokade ind i skudøjeblikket.
Med ti minutter igen faldt reduceringen så alligevel, da OB køligt omsatte et straffespark begået af Denis Catovic, der med ulovlige midler stoppede Oliver Lund i feltet.
I de døende sekunder var udligningen lige ved og næsten, men Rosenørn var hurtig på stregen og fik lige akkurat viftet Markus Halstis halvclearing væk tæt under mål, efter et drilsk indlæg fra OB’s højre side.
Kort efter lød fløjten for sidste gang, og EfB’s reserver åbnede således foråret med en sejr i Reserveligaens pulje 1.

Esbjerg fB – OB 2-1 (2-0)
Målscorere
2′ 1-0 Patrick Egelund
22′ 2-0 Nicklas Røjkjær
82′ 2-1 Jonathan Harboe (straffespark)
Mohammed Dauda
28′ Rasmus Rejnhold (Mohammed Dauda)
60′ Marcus Kristensen (Mathias Kristensen)
90′ Marcus Hansen (Patrick Egelund)
90′ Patrick Tjørnelund (Nicklas Røjkjær)