Kampreferat

EfB rykker op i NordicBet Ligaen efter sejr på Fyn

Esbjerg fB er tilbage i NordicBet Ligaen fra den kommende sæson, idet holdet på udebane mod Middelfart BK vandt med 2-0. Indskiftede Steven Simpson kom ind og gjorde den helt store forskel med blandt andet et mål.

Esbjerg fB hentede fredag aften en 2-0-sejr ude mod Middelfart BK, og spillede sig samtidig op i NordicBet Ligaen til stor forløsning for både spillere, trænere og fans. Steven Simpson og Tobias Stagaard scorede målene i anden halvleg.

Kampen åbnede med godt og aggressivt EfB-spil fra første fløjt.

Efter fem minutters spil broderede holdet sig frem til en stor chance efter godt opspil i højre siden, hvor Mikail Maden sendte bolden ind i feltet.

Elias Sørensen kom først på den, og fik fikst lagt af til Andreas Lausen, der pludselig var alene med Middelfart-målmanden.

Den duel vandt sidstnævnte med en flot redning tæt under mål.

Hjemmeholdet arbejdede sig dog langsomt ind i kampen, og forsøgte med et højt pres at trykke EfB tilbage i banen, hvilket kastede et par halvfarlige situationer af sig.

Særligt efter godt et kvarters spil brændte det på i feltet, men Tobias Stagaard var på plads på stregen, og fik headet et forsøg væk, inden Daniel Gadegaard fulgte op med en god redning på returbolden.

I det hele taget formåede værterne at blive farligere og farligere, og i det 23. spilleminut var fynboerne tæt på at bringe sig foran med 1-0 efter et hovedstødsforsøg.

Heldigvis for EfB var Gadegaard på plads og med en rigtig flot redning i fuld længde, fik han skubbet bolden, der havde kurs mod nettet, væk.

EfB forsøgte at angribe, når muligheden bød sig.

Som da holdet stak afsted efter en halv times tid og Sørensen fik et glimrende træf på bolden fra distancen.

Modstander-målmanden kom dog godt ned og ad to omgange, fik han reddet.

Det lykkedes ingen af de to mandskaber at score i første halvleg, og efter 47 minutters spilletid fløjtede kampens dommer til pause.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen valgte at ændre på en position fra anden halvlegs, idet Steven Simpson afløste Marcus Hansen.

EfB kom fint fra land, og fik med det samme flyttet spillet op på Middelfarts banehalvdel.

Det gav pote efter 58 minutters spil, da netop indskiftede Simpson gav alt og strakte sig i feltet, hvilket lige akkurat var nok til at dirigere et indlæg i nettet.

1-0-føringen fik dog ikke EfB til at stoppe med at spille frem ad banen, for holdet jagtede yderligere et mål.

Med godt et kvarter igen faldt den forløsende 2-0-scoring efter et hjørnespark, som Simpson fik fremprovokeret.

Lausen sendte bolden ind i feltet, hvor Tobias Stagaard fik tid og plads til at stige til vejrs og pande den i nettet til stor jubel for de omkring 1.000 medrejsende EfB-fans.

Emil Holten blev efterfølgende sendt på banen med ny energi helt fremme.

Middelfart forsøgte at lægge et pres med henblik på en reducering, der ville kunne bringe lidt fornyet spænding ind i opgøret.

EfB stod dog fremragende imod, og gav ikke noget væk.

Minutterne skulle derfor blot gå, inden jublen kunne bryde løs og oprykningen til NordicBet Ligaen var en realitet.

Efter 95 minutters spilletid blev der fløjtet af, og festen mellem fans og spillere kunne begynde på det fine græstæppe i Middelfart.

EfB spiller næste runde hjemme på Blue Water Arena fredag d. 31. maj kl. 19.00 mod AB.