Førstehold

EfB sælger Lungi til Norwich

Midtbaneprofilen Jacob Lungi Sørensen skifter med øjeblikkelig virkning Esbjerg fB ud med engelske Norwich City FC fra Premier League, der har købt ham fri.

Med en god arbejdsindsats og stabile præstationer fra sin position på den centrale midtbane har Jacob Lungi Sørensen gennem flere sæsoner været et godt og vigtigt anker hos Esbjerg fB, hvilket nu resulterer i et fortjent skifte til den engelske Premier League-klub Norwich City FC.
22-årige Lungi har spillet 117 førsteholdskampe med otte mål til følge siden debuten i august 2016.
Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er da også glad for, det er lykkedes at sende endnu en EfB’er afsted til en stærk liga, men erkender samtidig, at salget af Jacob Lungi Sørensen bliver et sportsligt tab.
– Først og fremmest er vi glade på Lungis vegne. Han har været en god spiller for EfB i en lang periode og samtidig en fantastisk holdkammerat, så det er fuldt fortjent, at der nu venter en stor og spændende udfordring i England. Det er vigtigt, at dygtige spillere går hele vejen fra EfB Akademi til førsteholdet og derfra videre til gode adresser i udlandet, så det er en rigtig fin case for os.
– Vi ville naturligvis meget gerne have beholdt Lungi i lang tid fremover, men qua hans præstationer har interessen været støt stigende gennem en længere periode, og da vi samtidig er blevet mødt af et økonomisk attraktivt tilbud, så vurderede vi sammen, at tiden var moden til et klubskifte, siger han.
Hovedpersonen glæder sig over sit klubskifte, men begræder også afslutningen på sæsonen.
– Jeg har været i EfB siden jeg var to år gammel, hvor jeg startede til ”Små fødder” på nær et lille ophold i samarbejdsklubben Sædding/Guldager IF, hvor jeg spillede med mine klassekammerater. Jeg betegner mig som en ægte EfB’er, og man kan vist roligt sige, at det er min anden familie.
– Jeg føler dog, at det er det rette tidspunkt at rykke videre på nu, men jeg ærgrer mig over, at jeg ikke kunne være med til at holde EfB i Superligaen. Til alle de blå og hvide fans vil jeg gerne sige tak – I har altid stået bag og været med hele vejen, og det har betydet rigtig meget for mig. Jeg håber, at I vil fortsætte med at støtte op, siger Jacob Lungi Sørensen.

Næste Hjemmekamp
torsdag d. 18. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo