EfB scorer tre og vinder over AB

Esbjerg fB hentede søndag sæsonens anden sejr i 2. division, da holdet hjemme på Blue Water Arena fortjent vandt med 3-2 over AB. Nicklas Strunck scorede de to første, inden Jonas Mortensen var på pletten.

Sæsonens første hjemmesejr til Esbjerg fB faldt søndag eftermiddag, da det på Blue Water Arena blev til en 3-2-sejr foran 1.924 tilskuere. Holdet førte med 1-0 ved pausen på mål af Nicklas Strunck, der også scorede til 2-0. Jonas Mortensen scorede EfB’s tredje mål, inden AB reducerede to gange.

Kampen åbnede i et højt tempo fra begge mandskaber, der lystigt angreb fra start.

Gæsterne fra Gladsaxe fik den første, store chance, da EfB blev fanget i en omstilling efter godt fem minutters spil.

Det resulterede i, at Isak Olafsson og Con Ouzounidis blev overløbet i defensiven, så Ramon ten Hove i målet blev overladt i en en-mod-en-situation.

Hollænderen vandt den duel, og fik pareret ud over baglinjen.

Kort efter fik Emil Holten en stor chance.

Efter hurtigt et-to-spil foran AB-feltet kom angriberen fri tæt under mål til afslutning, men skuddet blev overplaceret, og gik i sidenettet til stor ærgrelse for de mange fremmødte tilskuere.

Der stod også EfB på den næste store mulighed efter knap et kvarters spil.

Denne gang var det Ouzounidis, der var tæt på.

Den australske midterforsvarer var gået med frem ved et frispark, som blev sendt i feltet.

Han flugtede flot en nedfaldsbold mod fjerneste opstander, som dog kom i vejen for en 1-0-scoring.

Anderledes skarpe og dygtige var EfB i det 16. spilleminut.

Endnu engang havde holdet etableret et tryk på AB, der stod langt tilbage i eget felt.

Mads Larsen sendte en fiks bold ind til Holten, der havde taget det rette løb dybt.

Alene med målmanden sendte han med hælen bolden ind foran stregen, hvor Nicklas Strunck kom glidende ind i den og kunne styre den i nettet.

Gæsterne kom efter scoringen imod længere frem på banen, og det tvang EfB ud i et par situationer, hvor der var alvor på fare.

Heldigvis var de forreste AB-spillere ikke skarpe nok i de situationer, der opstod, så EfB kunne bruge tiden på at genfinde momentum fra kampens indledning.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, og cheftræner Lars Vind valgte i pausen at skifte på en position.

Ind på venstre-back kom Andreas Troelsen til fordel for Steven Simpson, der havde leveret godkendt i første halvleg.

De grønklædte AB’ere kom klart bedst ud til de sidste 45 minutter.

EfB blev mast langt tilbage på egen banehalvdel, og kæmpede i det hele taget gevaldigt med at få sat angrebene op.

Først efter en lille times spil begyndte holdet at røre på sig.

Larsen kom således til et skudforsøg efter en flot soloaktion, og efterfølgende blev Holten sendt dybt med en fornem bold fra Yacine Bourhane.

Begge gange manglede dog det sidste, hvorfor 2-0-scoringen udeblev.

AB kom også i giftige positioner, og fik afsluttet et par gange, men det var i den anden ende kampens næste scoring faldt.

Mathias Jørgensen modtog bolden ved midterlinjen, og satte med det samme sin direkte modstander.

Angriberen gik mod baglinjen, hvorfra han sendte bolden ind i feltet til Holten, der headede mod mål.

Målmanden parerede, og gav en returbold ud i feltet, som Strunck var først over og kunne sende i nettet til 2-0.

Få minutter senere blev det også 3-0, da Jonas Mortensen var på pletten for første gang i sin EfB-tid.

Forsvarsspilleren var gået med frem i et angreb, og fik serveret bolden fladt inde midt for mål, og skulle således blot sætte indersiden på og se den gå i nettet.

I det 72. minut reducerede AB til 1-3 efter et hjørnespark, hvor EfB-defensiven ikke fik clearet langt nok væk.

Ten Hove i målet kom på mellemhånd i situationen, og det udnyttede en grønbluset spiller til med en behersket inderside at score.

I næstsidste spilleminut lykkedes det AB at score yderligere et mål, og det resulterede i en del hektik i de døende minutter af kampen, men EfB kom nådigt fra det og igennem kampen takket værd en stor arbejdsindsats.

Dermed blev der indkasseret tre point til kontoen.

EfB spiller næste runde på udebane mod Aarhus Fremad fredag.

Esbjerg fB – AB 3-2 (1-0)

Målscorer:
16′ 1-0 Nicklas Strunck
62′ 2-0 Nicklas Strunck
65′ 3-0 Jonas Mortensen
72′ 3-1
89′ 3-2

11 Emil Holten

46′ Andreas Troelsen (Steven Simpson)
68′ Leonel Montano (Bardhec Bytyqi)
68′ Andriy Novikov (Emil Holten)
88′ Nikolaj Lund (Nicklas Strunck)
90+3′ Marcus Hansen (Mathias Jørgensen)