EfB sejrede i første test

Esbjerg fB kunne tirsdag aften gå fra banen med en 3-2-sejr over Young Boys FD i årets første træningskamp. 22 spillere fik en halvleg hver og tanket masser af kilometer i benene.

22 spillere blev sendt i aktion med en halvleg hver for Esbjerg fB tirsdag aften, da det hjemme på kunstgræsbanen blev til en 3-2-sejr over Young Boys FD. Andriy Novikov scorede inden pausen, mens Nicklas Strunck og prøvespilleren Ahmad Gero var på pletten i anden halvleg.

EfB tog teten fra start i kampen, og fik hurtigt etableret et fint pres på Young Boys.

Allerede efter et par minutters spil var det tæt på at blive 1-0 til EfB.

Emil Holten blev nedlagt på feltkanten, hvilket gav et frispark.

Det tog Daniel Thøgersen sig af, og med et velplaceret spark var han få centimeter fra at score.

Bolden havde den rette kurs, men gik lige akkurat forbi nærmeste målhjørne.

Herefter kom gæsterne bedre med, og det udviklede sig til en reel midtbanekamp med masser af dueller og fight.

Efter 24 minutters spil blev det 1-0 til EfB, da Andriy Novikov flot scorede.

Den ukrainske angriber drev bolden frem, og tog et træk ind i banen, hvorefter han fra 30 meter sendte et godt skud afsted.

Afslutningen havde den rette præcision og fart, og gik i nettet over Young Boys-målmanden.

Silkeborgenserne lod sig dog ikke slå ud, og blot to minutter senere lykkedes det at udligne til 1-1.

Young Boys broderede sig igennem i EfB’s højre side, og fik tid og plads til sende en fin bold ind i feltet.

Her dukkede en modstander op i umarkeret position, og med et veltimet hovedstød lykkedes det at passere Jesper Sørensen på stregen.

Kort før pausen blev det også 2-1 til Young Boys.

Endnu engang fik en modstander for meget tid og plads i feltet, og med en flot afslutning blev bolden sendt op i det fjerneste målhjørne uden chance for Sørensen.

Cheftræner Lars Vind brugte pausen på at foretage 11 ændringer, og det var således et helt nyt EfB-mandskab, der gik på banen til anden halvlegs start.

Den begyndte rigtig godt med et massivt EfB-pres på modstanderen.

Holdet løb meget, og var konstant farlige fra det 46. spilleminut.

Især midtbanen med Nicklas Strunck, Hans Høllsberg og Nikolaj Lund havde godt fat, og fik iscenesat holdkammeraterne.

EfB kom frem til adskillige halve og hele chancer, men Young Boys stod flot imod, og fik blokeret det ene forsøg efter det andet.

Det til trods fortsatte det ensidede kampbillede, og det gav pote i det 79. spilleminut.

Strunck blev flot spillet fri i feltet, og med en sikker inderside udplacerede han målmanden, og fik udlignet til 2-2.

Kort efter blev det også 3-2 til EfB, da prøvespilleren Ahmad Gero gjorde det til 3-2.

Angriberen var koldt og kynisk over en bold i feltet, som han hårdt og resolut hamrede imellem benene på gæsternes målmand.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB kunne derfor gå fra banen med en fin fornemmelse og ikke mindst en masse givtige kilometer i benene.

EfB spiller næste kamp fredag d. 3. februar kl. 15.30 mod norske IK Start. Opgøret spilles på Dronningborg Stadion nær Randers.

Esbjerg fB – Young Boys FD 3-2 (1-2)

24′ 1-0 Andriy Novikov
26′ 1-1
43′ 1-2
79′ 2-2 Nicklas Strunck
82′ 3-2 Ahmad Gero

11 Emil Holten

46′ Ramon ten Hove (Jesper Sørensen)
46′ Malthe Kristensen (Jonas Mortensen)
46′ Con Ouzounidis (Isak Olafsson)
46′ Andreas Troelsen (Daniel Thøgersen)
46′ Jesper Lauridsen (Foster Gyamfi)
46′ Nicklas Strunck (Tobias Bjørnebye)
46′ Nikolaj Lund (Mads Larsen)
46′ Hans Høllsberg (Bardhec Bytyqi)
46′ Marcus Hansen (Andriy Novikov)
46′ Leonel Montano (Phun Mang)
46′ Ahmad Gero (Emil Holten)