EfB sejrede i Kristjanssons første test

Esbjerg fB sejrede mandag aften med 2-1 over Aarhus Fremad på Blue Water Arena i Olafur Kristjanssons første kamp som cheftræner.

Cheftræner Olafur Kristjansson stod for første gang i spidsen for Esbjerg fB, da holdet i opstartens første træningskamp på Blue Water Arena tog imod Aarhus Fremad fra 2. division. EfB havde det meste af kampen under kontrol, og vandt fortjent med 2-1 efter scoringer af Kevin Conboy og Yuriy Yakovenko.
EfB fik en drømmestart på opgøret, og kunne allerede efter blot halvandet minuts spil juble over den første scoring.
Kevin Conboy var manden bag, da han flot headede et hjørnespark i nettet til 1-0.
Den tidlige føring holdt ikke EfB fra at angribe, og særligt højre-siden med Jonas Mortensen, Mathias Kristensen og Pyry Soiri kombinerede sig fint igennem forsvarskæden.
Fra den skyfri himmel strålede solen ned over banen, og dommeren valgte allerede efter 15 minutter at afholde den første drikkepause.
Spillet blev dog hurtigt igen igangsat, og Yuriy Yakovenko burde have gjort det til 2-0 efter en lille halv time.
Angriberen blev sendt i dybden af en fin bold, og med sin speed fik han bragt sig i en god skudposition fra kanten af feltet, men afslutningen var lige en tand for upræcis, og gik forbi fjerneste opstander.
I de efterfølgende minutter fik gæsterne fra Aarhus bedre fat, og det lykkedes således at skabe et par semi-store chancer imod EfB-defensiven, som dog fik afværget.
Fem minutter før pausen lykkedes det også Nicklas Røjkjær at komme frem til en stor chance, men den aarhusianske målmand hev en fin fodparade op på kantspillerens afslutning.
På det efterfølgende hjørnespark opstod der muligheder til både Viktor Tranberg og Rodolph Austin, men den sidste skarphed manglede for begge i momentet.
I første halvlegs sidste sekund faldt kampens anden scoring, da Jeppe Højbjerg blev passeret.
På et afrettet frispark dumpede bolden ned inde foran mål, hvorfra en Aarhus Fremad-spiller let kunne tæmme og sende den i nettet bag en chanceløse Højbjerg.
Fra anden halvlegs start blev der foretaget fire indskiftninger. Mads Kikkenborg, Daniel Anyembe, Jeppe Brinch og Mads Larsen blev sendt på banen, og især førstnævnte skulle hurtigt komme i fokus.
Der var nemlig ikke spillet mere end et par minutter før Kikkenborg, der havde afløst Højbjerg på stregen, måtte hive en flot redning i fuld længde frem.
Det var dog EfB, der kunne bringe sig i front med 2-1.
Soiri, der spillede en rigtig fin kamp, blev sendt i dybden, og alene med målmanden lagde han meget uselvisk bolden til rette for Yakovenko. Ukraineren skulle således blot tæmme læderet og score i det tomme mål.
Tempoet dalede herefter en anelse, hvilket var helt naturligt taget temperaturerne i betragtning.
Begge hold forsøgte dog at spille frisk til frem ad banen, men der var langt imellem de rigtig gode aktioner.
Derfor var det logisk at skifte endnu engang for Olafur Kristjansson, der satte Patrick Egelund, Simon Bækgård og Marcus Kristensen, der er bror til Mathias, på banen til de sidste 25 minutter.
Slutningen af opgøret stod der EfB på, og gæsterne lod sig falde meget langt tilbage.
Trods spilovertaget lykkedes det dog ikke at score en tredje gang, og kampen sluttede derfor med en 2-1-sejr til EfB.

Esbjerg fB – Aarhus Fremad 2-1 (1-1)
2′ 1-0 Kevin Conboy
45+1’ 1-1
51’ 2-1 Yuriy Yakovenko
23 Yuriy Yakovenko
46′ Mads Kikkenborg (Jeppe Højbjerg)
46’ Daniel Anyembe (Kevin Conboy)
46’ Jeppe Brinch (Rodolph Austin)
46’ Mads Larsen (Mathias Kristensen)
65’ Patrick Egelund (Yuriy Yakovenko)
65’ Simon Bækgård (Joni Kauko)
65’ Marcus Kristensen (Lasha Parunashvili)
77’ Mathias Holm (Pyry Soiri)