EfB sejrer fortjent over Kolding

Esbjerg fB indkasserede tre velfortjente point søndag i en velspillet kamp på Blue Water Arena, da Emil Holten med sin scoring sikrede alle tre point og en 1-0-sejr over Kolding IF.

Esbjerg fB kom godt i gang med oprykningsspillet, idet holdet hjemme på Blue Water Arena fortjent vandt med 1-0 over Kolding IF. Emil Holten scorede kampens enlige mål i første halvleg.

Kampen åbnede med to angrebsivrige mandskaber, der begge ville frem ad banen fra første minut.

Gæsterne gik højt på EfB, og forsøgte sig med boldbesiddende spil foran feltet i den indledende periode, hvilket også kastede skudmuligheder af sig.

Men defensiven ofrede alt hver gang, og fik flot blokeret, så der ingen fare kom på færde.

Den anden vej ville EfB også angribe, og da stadionuret havde rundet 10 minutter blev spillet flyttet længere frem.

Det gav pote efter godt et kvarters spil, da Isak Olafsson sendte et tidligt indlæg i feltet.

Emil Holten steg til vejrs, og udnyttede med et præcist hovedstød, at Kolding-målmanden var på skovtur, og han og EfB-holdet kunne juble over, bolden stille og roligt sejlede i nettet.

Scoringen gav EfB yderligere rygstød, hvilket kastede to store chancer til Elias Sørensen af sig.

Holdet splittede nemlig fuldstændig Kolding-defensiven ad, men skarpheden i afslutningsøjeblikket manglede begge gange.

I det hele taget var det småt med initiativ fra østjyderne, der havde det vanskeligt over for det hidsige presspil, som EfB diskede op med.

På højre kant huserede Steven Simpson, og den rapfodede offensivspiller havde et godt samarbejde med Jonas Mortensen, der var flink til at gå med frem.

Det skabte et par fine indlæg, men Kolding-målmanden var anderledes på plads disse gange.

Mod slutningen af første halvleg bed gæsterne fra sig for en stund, hvilket blandt andet gav et hjørnespark, men EfB’s bagkæde stod fremragende imod.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen ændrede ikke på noget i pausen, og EfB-holdet fik derfor lov til at fortsætte det gode arbejde fra anden halvlegs start.

Kolding kom umiddelbart bedst ud af starthullerne til de sidste 45 minutter, og fik inden for det første kvarter sendt nogle bolde i EfB-feltet.

Her var der dog ingen slinger i valsen, og defensiven i samarbejde med Lukas Jonsson i målet havde ingen udfordringer med at holde stangen.

EfB var dog på ingen måde færdige med at angribe, og Sørensen fik et par fine muligheder for at udbygge føringen yderligere, men skarpheden udeblev i afslutningsmomentet.

I det 67. spilleminut blev Leonel Montano sendt på banen med fornyet energi helt fremme på banen.

Kort efter fulgte Tobias Bjørnebye og Mathias Jørgensen trop i takt med, at Kolding lagde flere og flere lange bolde op på EfB’s banehalvdel.

På trods af trykket blev Kolding aldrig farlige, og EfB kunne derfor række armene i vejret efter 93 minutters spil sammen med hovedparten af de 2.020 tilskuere, der var dukket op.

EfB spiller igen lørdag på udebane mod B.93.

Esbjerg fB – Kolding IF 1-0 (1-0)

Målscorer:
16′ 1-0 Emil Holten

11 Emil Holten

67’ Leonel Montano (Elias Sørensen)
75’ Tobias Bjørnebye (Mads Larsen)
75’ Mathias Jørgensen (Steven Simpson)
90+2′ Hans Høllsberg (Yacine Bourhane)