Kampreferat

EfB sejrer på Frederiksberg i den dybeste overtid

Esbjerg fB kom lørdag tilbage på sejrssporet, da holdet på udebane mod FA 2000 vandt med 2-1. Elias Sørensen scorede til 1-1, inden Emil Holten i seks minutters overtid afgjorde kampen.

Esbjerg fB kunne lørdag eftermiddag køre hjem fra Frederiksberg med tre velfortjente point, da holdet slog FA 2000 med 2-1. EfB kom bagud 0-1 efter to minutter, men Elias Sørensen udlignede før Emil Holten få sekunder før tid styrede sejrsmålet i nettet.

Kampen åbnede med en scoring til hjemmeholdet kort efter stadionuret havde rundet to minutter i en situation, hvor EfB blev fanget i en omstilling.

En FA 2000-spiller blev sendt i dybden med kurs mod feltet, hvorfra bolden blev sendt på tværs.

EfB-defensiven var i undertal, så ved bagerste stolpe kunne en modstander fra tæt hold let udplacere målmand Lukas Jonsson og score til 1-0.

Nede med en fra start skulle EfB derfor jagte, og holdet fik da også etableret et pres på hjemmeholdet hurtigt.

Særligt Yacine Bourhane centralt var EfB en god mand, og fik fordelt mange bolde videre i systemet fremadrettet.

Efter knap en halv times spil var det så tæt på at blive 1-1, som det var muligt.

Leonel Montano sendte nemlig et frispark ind i feltet, som Emil Holten fik afsluttet fint på.

Bolden havde retning mod målet, men stolpen kom i vejen.

Mathias Jørgensen skulle også få en pæn mulighed for at score, da han på en afslutning fra Elias Sørensen kom i vejen og fik dirigeret bolden i en anden retning, men timingen manglede, og den gik udover baglinjen.

Sekunder før pausen tvang EfB atter FA 2000 til at præstere maksimalt i bagkæden, da københavnerne på målstregen fik afværget et forsøg.

EfB foretog ingen ændringer frem mod anden halvlegs begyndelse, og de startende 11 spillere fik derfor muligheden for at fortsætte trykket på værterne.

Der var blot spillet to-tre minutter før Jonas Mortensen bragte sig i en fordelagtig på kanten, inden han blev nedlagt af en FA 2000-spiller.

Modstanderen modtog en advarsel, og da det var hans anden i kampen, var det samtidig en march-ordre.

Med 11 mod 10 formåede EfB at presse yderligere på, og efter 53 minutters spil gav det pote, da Sørensen på fremragende vis udlignede til 1-1.

Holten tog et løb på tværs af feltkanten, og fik spillet bolden over til sin offensive kollega, der tog et fantastisk træk, inden den blev hamret i nettet.

EfB styrede nu helt og aldeles begivenhederne og hjemmeholdet var sjældne gæster over midten.

Med små 20 minutter igen skiftede cheftræner Lars “Lungi” Sørensen nyt energi ind fremme på banen, idet Andreas Lausen og Steven Simpson blev sendt i aktion.

Sidstnævnte fik en rigtig god chance for at score til 2-1 kort efter sin indskiftning.

Holten lagde bolden til rette for Simpson på kanten af det lille felt, men han mistede balancen i skudøjeblikket og forsøget gik derfor langt over mål.

Omkring 10 minutter før tid fik Holten også alletiders mulighed for at bringe EfB foran, men angriberen mistimede fuldstændigt sit hovedstødsforsøg et par meter fra målet, og måtte se bolden gå udover baglinjen.

I slutminutterne forsøgte FA 2000 at true EfB, hvilket lykkedes ved at trække et par frispark foran feltet.

Farligere end det blev det dog ikke for EfB, der kunne afvise indlæggene.

Kampens dommer havde lagt seks minutters overtid til, og få sekunder før slutfløjt kunne jublen så bryde løs hos de omkring 500 EfB-fans på tribunerne.

Holten dukkede nemlig op mellem venner og fjender i feltet, og med en fiks styring på et indlæg sendte han bolden over i modsatte sidenet til 2-1.

Der blev fløjtet af få sekunder efter, og EfB kunne derfor fortjent tage alle tre point med hjem i bussen.

EfB spiller igen søndag d. 24. september på Blue Water Arena, når Brabrand IF kommer på besøg.