Førstehold

EfB skal vise mod i slutspillet

Esbjerg fB tager mandag hul på slutspillet i 1. division med en udekamp mod FC Fredericia. Cheftræner Olafur Kristjansson vil i de kommende 10 kampe se mod og sult fra truppen.

Mandag kl. 14.00 starter det vigtige slutspil i 1. division om oprykning til Superligaen for Esbjerg fB’s vedkommende, når holdet på udebane tørner sammen med FC Fredericia.

For cheftræner Olafur Kristjansson er der glæde at spore frem mod de kommende 10 kampe, hvor modstanderne er de øvrige fem hold i den bedste halvdel af rækken, og han vil se et EfB-hold, der tør gribe ud efter succesen.

– Det er det her delmål, vi har kæmpet for og kigget frem mod i hele sæsonen indtil videre, så vi glæder os til at komme i gang med slutspillet. Det vil være forkert at sige, at de kommende kampe er vigtigere, end de 22 vi allerede har spillet, for de har dannet grundlaget for vores fine udgangsposition, men vi kommer ikke udenom hver enkel kamps vigtighed nu.

– Der er et stort pres på os, og det er vi bevidste om. Det har der været siden dag et i sæsonen, og sådan skal det være i en klub af EfB’s størrelse, så det er velkendt, og vi lever godt med det. Vi ser frem til at møde de bedste hold i rækken nu i et intenst program, og vi skal gå ind i det uden frygt for at miste men i stedet med en stor sult og tro på egne evner. Det kræver mod at angribe, og det er vores indgangsvinkel til resten af sæsonen, siger han.

Før slutspillet indtager EfB en plads som nummer tre, og er dermed bag de to førerhold Silkeborg IF og Viborg FF, men truppen fokuserer ikke alverden på tabellen, forsikrer islændingen.

– Vi kender naturligvis vores position i rækken i øjeblikket, men det fylder intet i vores forberedelser. Det vi fokuserer på, og har italesat i hverdagen fra sæsonstart, er, at vi skal jagte. Det er den mentalitet, der skal give os succes på både kort og langt sigt. Vi skal hele tiden ud og forfølge det maksimale, og på mandag handler det igen om tre point, hvilket er målet.

– Jeg vil se en tro på tingene både fra spillertruppen og alle andre i klubben. Alle skal kigge på det her som om, at glasset er halv fyldt i stedet for halv tomt, og den energi og iver skal vi bringe i de kommende kampe med start mod Fredericia, fortæller Kristjansson.

EfB har vundet begge sæsonens hidtidige opgør mod østjyderne, men islændingen tager ikke let på opgaven af den årsag.

– Nej, det gør vi selvfølgelig ikke. Det bliver endnu engang svært, for Fredericia har et kompetent hold med mange dygtige fodboldspillere, så vi forventer en hård kamp, hvor vi kommer til at slide alle 90 minutter plus det løse, men det er vi også klar til, slutter cheftræneren.

Kamptruppen udtages efter søndagens afsluttende træning.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo