EfB slået på Blue Water Arena

EfB skulle søndag tilbage på sejrssporet hvor Thisted FC var på besøg. Trods dominerende spil på banens midte, måtte EfB gå fra banen uden point mod et effektivt Thisted-hold.

Thisted lagde bedst ud med et par afslutninger i de første par minutter, men det blev aldrig rigtig farligt. Herefter fik EfB mere gang i spillet og fik gennemspillet sig til nogle chancer, som Mendoza i Thisted målet dog ikke havde de store problemer med.
Esbjerg dominerede generelt de første 20-25 minutter mod et Thisted-mandskab som satsede på omstillinger – specielt Austin havde godt styr på midtbanen, hvorfra han dirigerede bolde videre og tog mange nærkampe.
Trods EfB dominans kommer Thisted foran i det 24. minut efter et fladt indlæg passerer gennem forsvaret og bliver sat ind af Sonny Jakobsen. Hjemmeholdet fortsatte deres pasningsspil på midten, men havde svært ved at komme igennem et kompakt Thisted-forsvar.
I det 32. minut bringer Thisted sig så foran 0-2 ved Glenn Rask, som står klar tæt på det lille felt og sætter foden på. EfB trykkede fortsat på for reduceringen, men det blev kun til et par forsøg fra distancen, hvor Mathias Kristensens kom tættest på, da den blev rettet af og strøg over mål. Målchancerne udeblev og EfB måtte gå til pause bagud 0-2.
I 2. halvlegs start kæmpede EfB videre og sad stadig godt på spillet, mens Thisted lignede, med god grund, et hold som var godt tilfreds med resultatet. John Lammers satsede ti minutter inde i anden halvleg hvor William Møller og Yakovenko blev sat ind for at lave noget tumult i Thisted-forsvaret.
Som første halvleg, havde hjemmeholdet svært ved at finde rum bag Thisteds bagerste kæde og måtte forsøge fra distancen over flere gange, for at få afsluttet angrebene. William Møller kom dog fri i det 68. minut, men fik ikke nok fart i afleveringen som strøg fladt i hænderne på Thisted-målmanden.
Endelig kom forløsningen efter 70 minutters spil, da Mathias Kristensen opsnappede bolden i feltet og bankede den i nettet til 1-2. EfB fik blod på tanden og minutter efter bryder Oti igennem med hans fart, men afslutningen rettes af på målmanden.
I de sidste 10 minutter fik Thisted flere pasninger imellem sig, mens EfB videre søgte udligningen. Det gjorde det dog ikke nemmere at Hagelskjær måtte udgå efter 85 minutters spil – han kunne ikke erstattes da Lammers havde opbrugt sine udskiftninger.
Målene udeblev og EfB måtte forlade plænen med et 1-2 nederlag.
Næste kamp for Esbjerg fB er ude mod Skive IK. Kampen spilles torsdag klokken 18.00.

EfB – Thisted FC 1 – 2 (0 – 2)
24′ 0 – 1 Sonny Jakobsen
32′ 0 – 2 Glenn Rask
71′ 1 – 2 Mathias Kristensen

Adrian Petre

38′ Lasha Parunashvili