EfB slår atter Aarhus Fremad og ligger nummer et

Med endnu en flot holdpræstation slog Esbjerg fB for anden runde i streg Aarhus Fremad med 3-1. Elias Sørensen, Emil Holten og Andreas Troelsen scorede målene på Blue Water Arena foran 4.063 tilskuere.

Esbjerg fB spillede sig søndag eftermiddag op på førstepladsen i 2. division, da holdet hjemme på Blue Water Arena slog Aarhus Fremad med 3-1. EfB kom bagud, men arbejdede sig flot tilbage til en sejr efter scoringer Elias Sørensen, Emil Holten og Andreas Troelsen.

Kampen åbnede med et aggressivt EfB-pres, der blæste Aarhus Fremad omkuld fra første minut.

Det power play-agtige kampbillede gav en stor chance til Mathias Jørgensen efter blot seks minutters spil.

Jonas Mortensen sendte et godt indlæg ind midt i feltet, hvor Jørgensen tæt under mål steg til vejrs, og fik headet, men bolden gik lige nøjagtig over.

Kort efter var det Andreas Troelsen, der kom til afslutning i feltet efter en situation, hvor EfB’s genpres havde fået aarhusianerne til at tabe bolden på egen banehalvdel.

EfB kombinerede sig hurtigt derefter igennem, hvilket altså gav Troelsen et fint skudforsøg, men atter gik bolden snert over.

Det var derfor imod spil og chancer, da Aarhus Fremad i det 23. spilleminut kunne bringe sig foran med 1-0 efter et hjørnespark.

Bolden blev servet ind i det forreste område, hvorfra den blev snittet videre til bagstolpen.

Her dukkede en modstander op, og han kunne uden de store problemer sætte hovedet på bolden og sende den i nettet.

Scoringen imod gav udeholdet selvtillid, og EfB måtte ufrivilligt længere tilbage på banen at stå.

Det rystede dog ikke EfB mere end, at det lykkedes at udligne til 1-1 efter 37 minutters spil.

Elias Sørensen afsluttede fra afstand mod mål, hvilket fik Aarhus Fremad-målmanden til at give en retur ud i banen.

Den kom Jørgensen først på, og han spillede videre til Nicklas Strunck. Midtbanespilleren sendte fluks bolden ind foran mål, hvor Sørensen blot skulle prikke den i nettet.

Mod slutningen af første halvleg pressede gæsterne på via et par hjørnespark, men EfB stod fint imod.

Der blev derfor ikke scoret yderligere inden pausen, og holdene kunne derfor gå i omklædningsrummet ved stillingen 1-1.

Anden halvleg var blot to minutter gammel før EfB fik sig en gylden mulighed for at bringe sig foran med 2-1, men skarpheden manglede for Jørgensen i afslutningsøjeblikket.

Anderledes skarpe var EfB kort efter, da Emil Holten kunne score til 2-1.

Mads Larsen sendte en fantastisk aflevering ned bagom modstander-forsvaret, hvilket Jørgensen så, og derfor løb op.

Han sendte bolden tværs ind gennem feltet og frem til Holten, der blot skulle sætte indersiden på og score i det tomme mål.

Føringsmålet gav EfB yderligere selvtillid, og holdet håndterede situationen godt til trods for, de sort-gulklædte aarhusianere gik længere frem på banen.

Der var dog ingen tvivl om, hvem der var på hjemmebane og havde hovedparten af de 4.063 tilskuere i ryggen, for EfB dominerede fortsat, når det kom til at skabe chancer.

Dog måtte Lukas Jonsson i EfB-målet efter knap 70 minutters spil hive en flot redning frem helt nede ved jorden, da en modstander trak ind i banen og afsluttede mod nærmeste målhjørne.

Med små 20 minutter igen blev Steven Simpson og Marcus Hansen sendt i ilden med fornyet energi til fordel for målscorer Sørensen og oplægger Jørgensen.

De faldt godt ind i spillet, og særligt førstnævnte viste flere gange prøver på sin fart, hvilket Aarhus Fremad havde særdeles svært ved at håndtere.

Også Con Ouzounidis kom på banen, og han gik direkte ned i midterforsvaret og viste prøver på sin duelstyrke.

Således var han kraftigt medvirkende til, at udeholdet sjældent blev farlige i slutminutterne.

I de døende minutter og sekunder kastede Aarhus Fremad alt frem på EfB’s banehalvdel, og boldene ind i feltet blev længere og længere og højere og højere.

Det var ved at koste EfB to point, da gæsterne på et frispark ramte indersiden af stolpen.

Bolden hoppede og dansede efterfølgende på stregen, inden Jonsson kom ned og fik reddet.

I stedet for 2-2 blev det så 3-1 i overtiden til EfB, da Troelsen cementerede sejren, og definitivt sikrede de tre point med et drøn af en anden verden.

Bolden blev sendt over i bagrummet, hvor Troelsen med en veltimet flugter kanonerede den over i modsatte målhjørne.

Kort efter fløjtede dommeren af, og EfB kunne derfor lukke weekenden ned med en placering på førstepladsen i 2. division.

EfB spiller næste runde lørdag kl. 18.00 på udebane mod AB.

Esbjerg fB – Aarhus Fremad 3-1 (1-1)

Målscorere:
23′ 0-1 Lucas From
37′ 1-1 Elias Sørensen
49′ 2-1 Emil Holten
90+2′ 3-1 Andreas Troelsen

11 Emil Holten

71’ Steven Simpson (Mathias Jørgensen)
71’ Marcus Hansen (Elias Sørensen)
80’ Con Ouzounidis (Emil Holten)
90+1′ Tobias Bjørnebye (Mads Larsen)