Kampreferat

EfB slår Viborg efter flot præstation

Esbjerg fB pudsede fredag den tidlige vinterform af mod Viborg FF, som det lykkedes at slå 3-1. 23 spillere fik spilletid.

På kunstgræsbanen i Varde testede Esbjerg fB fredag eftermiddag formen mod 3F Superliga-klubben Viborg FF, hvor det lykkedes at vinde 3-1 på mål af Andreas Lausen, Bardhec Bytyqi og Mathias Jørgensen. 23 forskellige spillere fik minutter i benene.

Begge hold gik på banen med en offensiv tilgang, og forsøgte at spille frem i banen fra første fløjt, når mulighederne bød sig.

Viborgenserne fik tilspillet sig kampens første store mulighed, da en tværpasning landede bagerst i feltet.

Bolden blev taget flot ned af Viborg-spilleren, der alene med Daniel Gadegaard, som kom flot ud af sit mål, vippede den over.

Efter godt et kvarters spil kom EfB foran med 1-0.

Andreas Lausen brød selv bolden midt på banen, og jagtede den hele vejen.

Det endte i en situation, hvor Lausen i feltet fik tacklet bolden fra en modstander og med en god portion held lykkedes med at få den vinklet helt op i målhjørnet.

Føringen holdt i knapt et kvarter, for Viborg lykkedes med at udligne til 1-1 inden pausen.

En bold blev sendt ind i feltet, hvor en modstander fik tid og plads til at sende bolden i nettet uden chance for Gadegaard.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, der mod slutningen døde lidt hen.

Jesper Lauridsen fik dog på falderebet en alletiders mulighed for at score, da han flugtede til en nedfaldsbold i feltet, men forsøget gik et stykke over mål.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen havde på forhånd bebudet 11 ændringer til anden halvlegs start, og det løfte holdt han.

EfB skulle lige bruge de første minutter på at finde fodfæste mod et aggressivt og højtpressende Viborg-hold.

Det tvang blandt andet Lukas Jonsson i målet til at hive en god redning frem efter blot et minuts spil.

EfB stod dog godt imod, og tøvede ikke med at igangsætte en omstillinger, når mulighederne bød sig.

Særligt Mathias Jørgensen på kanten var en trussel qua farten, og han var da også involveret i EfB’s 2-1-mål efter en times spil.

Kantspilleren skød lige på Viborg-målmanden i en relativ fri position, inden Oscar Obel-Hall fulgte op.

Også hans afslutning blev pareret af målmanden, men lige ud i fødderne på Bardhec Bytyqi, der resolut scorede.

Viborg var i den efterfølgende periode klart mest på bolden, men EfB havde dog også mange fine kombinationer op igennem banen.

Mod slutningen fik de omkring 300 fremmødte tilskuere i Varde dog en sand perle at gå hjem på.

Jørgensen scorede nemlig et rigtig flot mål til 3-1.

Han modtog bolden i høj fart, trak forbi sin direkte modstander og ind i banen, hvor han med et kort aftræk med venstrebenet hamrede den op i modsatte målhjørne.

Herefter faldt intensiteten hos begge mandskaber, og da stadionuret rundede 90 minutter, fløjtede dommeren af.

EfB kunne derfor glæde sig over en god præstation og sejr over et stærkt Viborg-mandskab i årets første træningskamp.

Esbjerg fB – Viborg FF 3-1 (1-1)

16′ 1-0 Andreas Lausen
28′ 1-1
60′ 2-1 Bardhec Bytyqi
81′ 3-1 Mathias Jørgensen

11 Emil Holten

46′ Lukas Jonsson (Daniel Gadegaard)
46′ Oliver Svendsen (Jonas Mortensen)
46′ Con Ouzounidis (Isak Olafsson)
46′ Tobias Stagaard (Andreas Troelsen)
46′ Leonel Montano (Jesper Lauridsen)
46′ Yacine Bourhane (Nicklas Strunck)
46′ Bardhec Bytyqi (Andreas Lausen)
46′ Cornelius Nørgaard (Malthe Kristensen)
46′ Mathias Jørgensen (Steven Simpson)
46′ Marcus Hansen (Elias Sørensen)
46′ Oscar Obel-Hall (Emil Holten)
61′ Elias Andersen (Cornelius Nørgaard)