EfB slog FCM og tog bronzemedaljerne

Esbjerg fB tog lørdag aften det første sæt medaljer i 15 år, da holdet på udebane slog FC Midtjylland med 2-1. EfB afgjorde tingene allerede i første halvleg efter scoringer af Yuri Yakovenko og Adnane Tighadouini.

Med en imponerende og koncentreret indsats sikrede Esbjerg fB sig med en overbevisende 2-1-sejr på MCH Arena i Herning det første sæt medaljer siden 2004. Da dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede kampen af efter godt 93 minutter, kunne jublen blandt spillere, trænere og de flere end 1.500 EfB-fans således bryde ud.
EfB fik en drømmestart på opgøret, idet holdet allerede efter syv minutter kunne juble for første gang. Midterforsvarer Rodolph Austin slog en lang bold op til Mathias Kristensen, som tog et fint træk, inden han sendte bolden fladt ind i feltet til fremadstormende Yuri Yakovenko, der let kunne score til 1-0.
Herefter fulgte et pres på EfB-defensiven, der flere gange blev reddet af uskarpt angrebsspil fra midtjyderne. Den brasilianske angriber Junior Brumado formåede både at heade forbi mål og på overliggeren fra kort afstand i feltet.
Bedst som FCM fik skabt sig et overtag, slog EfB atter til. Mathias Kristensen og Daniel Anyembe drev efter 24 minutter gæt med hjemmeholdets forsvarer på baglinjen, inden sidstnævnte sendte bolden hårdt ind foran mål. Her opstod der klumpspil få meter fra målstregen, og da bolden pludselig lå for fødderne af Adnane Tighadouini blev det til 2-0, idet kantspilleren hamrede bolden op i nettaget.
Godt 10 minutter senere lykkedes det FCM at reducere på et hjørnespark. Brasilianske Evander fik fra fri position i feltet held med at dirigere et fladt spark igennem venner og fjender og ind bag målmand Jeppe Højbjerg til 1-2, som også blev pauseresultatet.
I minutterne efter pausen bølgede spillet fortsat frem og tilbage med FCM som den dominerende part.
Som tiden gik kom EfB dog også frem til fine muligheder for at score et tredje mål. Efter en lille times spil var det således Mathias Kristensen, der var tæt på at udbygge føringen, men den fine afslutning fra kanten af feltet strøg et par meter over.
Midtjyderne forsøgte sig mod slutningen af kampen med indskiftninger af offensivspillerne Awer Mabil, Rilwan Hassan og Artem Dovbyk uden den store effekt.
Den heroisk kæmpende EfB-defensiv anført af Markus Halsti afviste alle tilnærmelser, og på stregen tog Jeppe Højbjerg sig af alle afslutninger inden for rammen.
Tættere på kom FCM ikke, og da der blev fløjtet af kunne EfB-spillerne fortjent lade sig hylde som bronzevindere i sæsonen 2018/2019 af de medrejsende fans, som dominerede lydbilledet hele kampen igennem.

FC Midtjylland-Esbjerg fB 1-2 (1-2)
7′  0-1 Yuri Yakovenko
24′ 0-2 Adnane Tighadouini
35′ 1-2 Evander
23. Yuri Yakovenko
69′ Carlo Holse (Adnane Tighadouini)
73′ Adrian Petre (Yuri Yakovenko)
82′ Mark Brink (Mathias Kristensen)