EfB slog Fremad Amager med 2-1

Esbjerg fB tog atter tre point til kontoen i NordicBet Ligaen, idet det hjemme blev til en 2-1-sejr over Fremad Amager. Holdet spillede en god kamp, og førte med 2-0 allerede ved pausen.

Den anden sejr i træk i NordicBet Ligaen blev lørdag eftermiddag en realitet for Esbjerg fB, da holdet hjemme på Blue Water Arena slog Fremad Amager, og vandt med 3-0. Elias Sørensen og Steven Simpson sørgede for pauseføring på 2-0 efter en flot første halvleg, inden gæsterne reducerede kort inde i anden halvleg.

EfB kom bedst fra land, og allerede efter tre minutters spil blev det til 1-0 ved Elias Sørensen.

Mads Larsen modtog bolden midt på banen, og stak straks afsted i en omstilling mod amagerkanernes mål.

Da Larsen nåede feltet spillede han med en god bold Sørensen fri, og han kunne med en god afslutning give sig selv en god 22-års fødselsdagsgave ved at trille den i nettet.

Efter ni minutter var angriberen tæt på at blive dobbelt målscorer.

Nicklas Strunck havde taget et godt løb i dybden og modtog bolden bag Fremad Amager-forsvaret.

Herfra havde midtbanespilleren god tid og plads til at gå til baglinjen og sende en pasning skråt tilbage i feltet til Sørensen, der resolut hamrede mod mål.

Desværre for EfB-holdet tog den ellers fine afslutning underkanten af overliggeren og sprang i spil igen.

I det hele taget blev hjemmepublikummet forkælet med god fodbold fra første fløjt, hvor også Jonas Mortensen bød sig til med et lumsk forsøg fra distancen efter et kvarters tid.

Udeholdet var sjældne gæster på EfB’s banehalvdel i første halvleg, men var alligevel tæt på at udligne knap halvvejs inde i første halvleg.

Med gode kombinationer lykkedes det nemlig Fremad Amager at kombinere sig igennem på baglinjen og sende en skarp bold ind i feltet, men Jeppe Højbjerg kom ned i tide og fik pareret væk tæt under mål.

Som tiden gik udlignede jævnbyrdigheden sig en anelse, og gæsterne kom bedre med, men det var alligevel EfB, der fortjent kunne score kampens andet mål.

Fremad Amager-målmanden begik en kæmpe fejl på et udspark, og serverede bolden i fødderne på Strunck halvvejs oppe på banen.

Strunck skabte sig hurtigt et overblik, og spillede bolden dybt til Steven Simpson, der havde taget et godt løb i dybden.

Angriberen fik kontrol over bolden, tog et enkelt træk og sparkede den i nettet til 2-0, hvilket blev pausestillingen.

Anden halvleg startede med et overtag til Fremad Amager, der havde bevæget sig op på EfB’s side og forsøgte at sætte spillet.

Det gav pote efter 12 minutter, da det blev 1-2.

En lang bold blev servet i EfB-feltet, og Con Ouzounidis blev tvunget til at sætte hovedet på.

Hårdt presset fik forsvarsspilleren ikke timet clearingen, og den strøg derfor henover hovedet på Højbjerg, der sammen med holdkammeraterne blot kunne se til, at en modstander på målstregen kunne prikke bolden det sidste stykke ind over stregen.

EfB lod sig dog ikke slå ud, og kort efter var det således tæt på at blive 3-1, da Sørensen afdriblede målmanden.

Angriberen bragte dernæst sig selv i en god skudsituation tæt under mål, men flot forsvarsspil fra Fremad Amager gjorde, at scoringen udeblev.

I det hele taget var de fremmødte tilskuere øjenvidner til en åben slagudveksling, hvor spillet bølgede frem og tilbage i anden halvleg.

Næste store mulighed tilfaldt nemlig gæsterne, der fik lov til at sende en bold tværs igennem feltet og til det bagerste område.

Her afsluttede en modstander første gang, men EfB kunne ånde lettet op og se stolpen tage fra.

For at dæmme op for presset og få momentum igen valgte cheftræner Roland Vrabec at foretage en trippelindskiftning i det 68. spilleminut.

Leonel Montano, Kempes Tekiela og Viktor Tranberg blev sendt på banen for at bringe ny energi ind i holdet, og det kastede kort efter en chance af sig iscenesat af førstnævnte.

Han erobrede nemlig bolden midt på banen, og stak den i dybden til Larsen, der var løbet i forvejen.

Den unge midtbanespiller tog et hurtigt træk ind i feltet, og afsluttede fra feltkanten, men han måtte se bolden gå i sidenettet.

Tekiela fik også muligheden for at bringe sig på scoringstavlen og tage al spænding ud af opgøret, da han blev sendt i dybden.

Tyskeren valgte, presset af en modstander, den svære løsning fra feltkanten med et kvalificeret lob henover målmanden, men måtte dog se sig som taber af den duel.

Trods en hektisk slutfase med yderligere muligheder i begge ender af banen blev der ikke scoret yderligere, og EfB kunne dermed fejre den anden sejr på stribe.

EfB spiller næste kamp søndag, når Jammerbugt FC tager imod.

Esbjerg fB – Fremad Amager 2-1 (2-0)

3′ 1-0 Elias Sørensen
39′ 2-0 Steven Simpson
57′ 2-1 Jakob Johansson

7 Elias Sørensen

68′ Leonel Montano (Steven Simpson)
68′ Kempes Tekiela (Elias Sørensen)
68′ Viktor Tranberg (Rudi Pache)
85′ Matthew Wolfe (Nicklas Strunck)
88′ Patrick Schmidt (Mads Larsen)