EfB slog Nykøbing sikkert

Esbjerg fB hentede søndag eftermiddag tre vigtige point til tabellen, da holdet hjemme slog Nykøbing FC med 3-0. Charlie Winfield scorede før pausen, mens Leonel Montano blev dobbelt målscorer efter.

På seks gode minutter i begyndelsen af anden halvleg fjernede Esbjerg fB al tvivl om udfaldet i årets sidste hjemmekamp, idet Nykøbing FC blev besejret med 3-0 efter scoring af Charlie Winfield og to af Leonel Montano. Debutant Corey Addai blev udvist i slutminutterne, og Emil Holten endte som målmand og udmærkede sig med en straffesparksredning.

Kampen var ikke ret gammel før første scoring faldt, og det var således EfB, der fik en drømmestart.

Målmand Corey Addai, der debuterede, sendte efter otte minutter en lang bold afsted ned bag Nykøbing-forsvaret, som Mads Larsen løb op og nåede inden baglinjen.

Her satte midtbanespilleren en modstander af, og lagde bolden skråt tilbage i feltet, hvor Charlie Winfield kom blæsende og kunne sætte indersiden på.

På effektiv vis bragte EfB sig dermed foran med 1-0.

Gæsterne lod sig dog ikke slå ud, og forsøgte sig med angreb over begge kanter og op igennem midten, hvor EfB-defensiven måtte på overarbejde for at undgå mål imod.

Særligt en enkelt gang efter godt 20 minutters spil var heldet med de blå-hvide, da Nykøbing spillede sig fri i feltet med hurtige kombinationer.

Afslutningen fra tæt hold var dog upræcis, og tog det øverste af overliggeren.

Kort efter var det så Elias Sørensen, der måtte se træværket tage fra.

Angriberen blev spillet flot fri af Larsen, og alene med målmanden valgte Sørensen den frække løsning og gå uden om. Den efterfølgende afslutning mod det tomme mål fik dog lige akkurat for lidt vinkel på, og tog derfor nærmeste stolpe.

Da der var spillet en halv time modtog Isak Olafsson opgørets første advarsel, da dommeren mente, at islændingen begik et frispark på feltkanten.

Hovedparten af de fremmødte tilskuere holdt vejret for den store Nykøbing-mulighed, men brød samtidig ud i klapsalver over den gode redning på stregen af Addai.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, og cheftræner Roland Vrabec kunne derfor gå i omklædningsrummet og fokusere på at lægge en plan for at score til 2-0 i anden halvleg.

Det lykkedes efter få minutter, da Leonel Montano køligt kunne score sit første mål på hjemmebane.

2-0-målet kom efter en situation, hvor EfB brød bolden midt på banen.

Sørensen spillede den fikst videre til Larsen, der med en god stikning inden om Nykøbing-forsvarerne sendte Montano i en friløber.

Her svigtede angriberen ikke, og med et frækt lob sendte han bolden i nettet.

Montano var også på pletten efter efter 56 minutter, da han kunne øge til 3-0.

Endnu engang var Sørensen indblandet i målet, da han med en fremragende bold tværs igennem feltet fandt sin angrebsmakker i det bagerste område, som blot skulle styre den i nettet.

Herfra var der ikke tvivl om udfaldet og EfB skulle nu blot have minutterne til at gå.

Mod slutningen af kampen blev Emil Holten sendt på banen efter en længere skadespause, og han skulle få en noget speciel hovedrolle.

Angriberen endte nemlig kampen som målmand, da Addai blev udvist et par minutter før tid efter en situation, hvor han begik et straffespark.

Holten iførte sig handskerne, idet alle indskiftninger var benyttet, og det skulle vise sig at være en god idé.

Han valgte nemlig den rette side, og sørgede med sin redning for et rent bur.

Mere skete der ikke i den dramatiske fodboldkamp, og EfB vandt dermed med 3-0.

EfB slutter sæsonen torsdag, når holdet gæster Hvidovre IF.

Esbjerg fB – Nykøbing FC 3-0 (1-0)

8′ 1-0 Charlie Winfield
50′ 2-0 Leonel Montano
56′ 3-0 Leonel Montano

Udvisning:
88′ Corey Addai

7 Elias Sørensen

73′ Dino Halilovic (Leonel Montano)
82′ Steven Simpson (Mads Larsen)
82′ Emil Holten (Elias Sørensen)
87′ Andreas Troelsen (Charlie Winfield)