Kampreferat

EfB sparker påsken ind med sejr over Roskilde

Esbjerg fB kom torsdag tilbage på sejrssporet, da holdet uden de helt store anstrengelser slog FC Roskilde med 4-2 hjemme på Blue Water Arena. Med sejren øgede EfB afstanden ned til Roskilde på rækkens anden plads til 12 point.

Med en stærk præstation og holdindsats lykkedes det torsdag eftermiddag Esbjerg fB at vinde med 4-2 over FC Roskilde hjemme på Blue Water Arena for øjnene af 2.357 tilskuere. Elias Sørensen scorede de to første for EfB, inden Emil Holten og Steven Simpson fulgte trop.

EfB kom ud af starthullerne med masser af energi i benene og en stor angrebslyst, hvilket inden for de første 10 minutter gav store chancer til midtbanespillerne Andreas Lausen og Nicklas Strunck.

Begge kom de til afslutning fra tæt hold, men Roskilde-målmanden fik reddet i sidste øjeblik, og afværget tidlig EfB-føring.

Gæsterne viste første gang tænder efter et kvarters spil, da der af flere omgange blev sendt indlæg ind i feltet.

Det blev særligt farligt i en situation, hvor en modstander kunne stige til vejrs og heade mod mål, men bolden strøg lige akkurat over, og landede i nettaget.

I det hele taget spillede gæsterne sig ind i kampen med en god omgang fodbold, og efter godt 20 minutter burde Roskilde også have bragt sig foran, da EfB-defensiven blev sat og tillod en skudchance tæt under mål.

Heldigvis for EfB gik afslutningen lige akkurat udenom den ene stolpe.

De mange halve og hele muligheder til holdene blev først omsat til scoring efter 36 minutter, da Elias Sørensen scorede til 1-0.

Mikail Maden sendte et indlæg ind i feltet, som Roskilde-målmanden gik ud for at prøve at bokse væk men ikke fik godt nok ram på.

Det resulterede i en nedfaldsbold, som Sørensen med en knastør inderside let kunne sende i nettet fra kanten af det lille felt.

Der faldt ikke flere scoringer i første halvleg, og cheftræner Lars “Lungi” Sørensen kunne derfor gå med holdet til pause i omklædningsrummet med en føring i baghånden.

Den føring skulle blive øget til det dobbelte kort inde i anden halvleg.

EfB gjorde det nemlig til 2-0 i det 54. spilleminut, og endnu engang var Sørensen på pletten som målscorer.

Holdets topscorer viste sig fra sin kyniske side, da bolden pludselig havnede for hans fødder i feltet og med et hårdt, velplaceret spark scorede Sørensen med stor sikkerhed.

Det fik Roskilde længere frem på banen, og efter en god times spil lykkedes det sjællænderne at reducere til 1-2.

I feltet blev der afsluttet hårdt mod Lukas Jonsson, der kom flot ned og fik reddet, men bolden røg tilbage i spil, hvilket en Roskilde-spiller udnyttede til at score.

Det skulle dog vise sig blot at være et bump på vejen, for EfB tog revanche to minutter senere ved at score til 3-1.

Emil Holten tog nemlig fat i bolden, og driblede sig ind i feltet, hvor han til sidst kom i en situation alene med Roskilde-målmanden.

Med en kølig afslutning lagde han bolden rundt om og i nettet til stor glæde for det trofaste hjemmepublikum.

Små 20 minutter før tid blev Steven Simpson sendt på banen i stedet for Yacine Bourhane, der havde kæmpet godt, og førstnævnte fik en hovedrolle kort efter.

Simpson øgede nemlig til 4-1 med en sikker inderside efter et forrygende oplæg af Sørensen, der uselvisk lagde bolden til rette for sin offensive holdkammerat.

Det var reelt kampens afgørelse, men Roskilde fik alligevel pyntet på resultatet.

For efter effektivt omstillingsspil kom en Roskilde-spiller i god skudposition efter at være trukket ind i banen, og med et velplaceret spark blev bolden sendt forbi Jonsson og over i det lange hjørne.

Roskilde gav det et ærligt forsøg i jagten et comeback, hvilket efterlod masser af plads i den anden ende.

Som to minutter før tid, da Sørensen fik en gylden mulighed for at score sit første hattrick for EfB, men skarpheden svigtede fri foran mål.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB kunne derfor gå fra banen med en ny, fortjent sejr.

EfB spiller igen på mandag, når holdet gæster Brabrand IF.