EfB spillede 0-0 i Aalborg

Esbjerg fB spillede onsdag den første træningskamp i opstartsperioden, da holdet på udebane i Aalborg spillede 0-0 mod AaB i en livlig kamp med muligheder i begge målfelter.

Onsdag eftermiddag tog Esbjerg fB hul på den første træningskamp inden sæsonstart d. 25. juli, da holdet på en flot græsplæne på Hornevej i Aalborg tørnede sammen med Superliga-klubben AaB. Opgøret endte uden scoringer trods gode muligheder til begge mandskaber gennem hele kampen.

Kampen åbnede på jævnbyrdig vis, hvor begge hold kom frem på banen og forsøgte at true.

Første mulighed tilfaldt nytilkomne Emil Holten efter et par minutters spil, men angriberen måtte se sin afslutning fra tæt hold gå over mål.

Efter 11 minutter skabte nordjyderne en god chance på et hovedstød, men Jeppe Højbjerg, der stod første halvleg, fik reddet fint.

Herefter satte AaB sig langsomt på begivenhederne, hvilket kastede en stribe hjørnespark af sig, men EfB-defensiven var dygtige til at afværge dem alle.

Aalborgenserne skabte også i den følgende periode et par muligheder med afslutning til følge, men Højbjerg på stregen var vågen og holdet en god sidste mand.

Cheftræner Peter Hyballa, der stod i spidsen for holdet for første gang, foretog i pausen en række ændringer.

Det ændrede dog ikke alverden på kampbilledet med AaB som det dominerende hold.

Således havde Mads Kikkenborg rigeligt at se til som målmand, men det, der kom, blev afviklet flot sammen med de øvrige defensivspillere.

Først midtvejs i anden halvleg lykkedes det EfB at true hjemmeholdet, men afslutningen fra bagerste område manglede den sidste skarphed.

Også Andri Bjarnason ville være med i slutfasen, men islændingens hovedstødsforsøg efter hjørnespark gik tæt over.

I de sidste kampminutter var det AaB, der pressede på, men EfB’erne ofrede sig heroisk i duellerne, og fik blokeret skuddene, hvilket betød, at kampen endte 0-0.

EfB spiller allerede igen torsdag aften, når samarbejdsklubben SGI er modstanderen på Telesikring Arena i Guldager.

62 Emil Holten

46′ Kasper Pedersen (Daniel Anyembe)
46′ Mads Kikkenborg (Jeppe Højbjerg)
46′ Andri Bjarnason (Emil Holten)
46′ Denis Catovic (Jonas Mortensen)
65′ Lasha Parunashvili (Marcus Kristensen)
65′ Marcus Hansen (Patrick Egelund)
83′ Mads Borchers (Patrick Schmidt)