Kampreferat

EfB spiller atter til nul og vinder

Det lykkedes Esbjerg fB at tage alle tre point i årets sidste hjemmekamp, idet det blev til en fortjent 1-0-sejr over Middelfart BK.

Esbjerg fB gjorde, hvad der skulle til søndag eftermiddag, da holdet hjemme på Blue Water Arena foran 3.746 tilskuere slog Middelfart BK med 1-0. Elias Sørensen scorede kampens mål tidligt i første halvleg.

Kampen åbnede i et fint tempo fra begge mandskaber med de fynske gæster som det dominerende hold.

I kampens første 10 minutter styrede Middelfart slagets gang, og trykkede EfB langt tilbage i banen uden, at Lukas Jonsson i målet dog blev sat på overarbejde og skulle redde kastanjerne ud af ilden af den grund.

EfB havde svært ved at få sat spillet mod det boldstærke Middelfart-hold, men efter 11 minutter lykkedes det til perfektion.

En diagonalbold blev sendt mod højre side af banen, hvor Mathias Jørgensen var stukket afsted.

Han tog bolden til sig, sprintede mod baglinjen, og sendte et perfekt indlæg ind i feltet.

Her havde Elias Sørensen taget plads tæt under mål, og han kunne uden de store problemer dirigere bolden i nettet og score til 1-0.

Omkring 10 minutter senere var rollerne byttet om, da Sørensen flot spillede Jørgensen fri.

Jørgensen kom alene igennem med Middelfart-målmanden, og forsøgte at afslutte udenom ham, men måtte se en redning komme i vejen for en 2-0-scoring.

Fynboerne lod sig dog ikke slå ud af det bedre EfB-spil, og var tro imod sit koncept om at tage bolden til sig midt på banen, når muligheden opstod og så spille derfra.

Defensiven med Andreas Troelsen og Con Ouzounidis centralt viste ingen slinger i valsen, når der var brug for dem, og derfor blev Middelfart aldrig farligere end høje indlæg i første halvleg.

Det var derfor på ingen måde ufortjent, at EfB kunne gå i omklædningsrummet med en pauseføring på 1-0.

Anden halvleg var ikke ret gammel, før Sørensen sendte en kompetent afslutning afsted mod Middelfart-målet.

Angriberen flugtede resolut til et indlæg, som Jonas Mortensen var manden bag efter et godt forarbejde.

Målmanden var dog på plads, og fik reddet forsøget.

I det hele taget var EfB klart farligst, men det var som om, at der lige manglede de sidste procenter i de afgørende øjeblikke foran mål.

Da der manglede små 20 minutter satsede Middelfart mere på at få udlignet, hvilket betød, at gæsternes spil blev mere direkte.

Det resulterede blandt andet i et par hjørnespark, hvoraf det ene blev sendt med fuld fart på stolpen.

Som modsvar til angrebene skiftede EfB Bardhec Bytyqi og Andreas Lausen ind med et kvarter igen og med fornyet energi.

Et par minutter eller tre før slutfløjt var Middelfart tæt på at udligne til 1-1, da et drilsk forsøg fra siden havde retning mod det lange hjørne, men Jonsson på stregen sprang flot op og fik dirigeret bolden ud over baglinjen.

Den svenske målmand kom yderligere i fokus i kampens overtid, da han tæt under mål med en refleksredning atter reddede en bold, og dermed sikrede endnu en sejr til EfB.