Kampreferat

EfB spiller sig sikkert videre i pokalturneringen

Esbjerg fB gjorde, hvad der skulle til onsdag på udebane mod Krogsbølle/Roerslev FK i Oddset Pokalen, idet holdet vandt med hele 8-1. Andreas Lausen scorede tre gange direkte på frispark.

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB onsdag aften på Fyn, da Krogsbølle/Roerslev FK fra Serie 1 tog imod i Oddset Pokalen. EfB vandt med 8-1 fordelt på scoringer af Tobias Stagaard, Elias Sørensen, Marcus Hansen og Andreas Lausen.

Niveauforskellen på de to hold skinnede igennem fra første fløjt, hvor EfB med det samme satte sig på spillet, og førte bolden godt rundt om hjemmeholdet.

Stik imod spil og chancer var det dog Krogsbølle/Roerslev, der kunne bringe sig foran med 1-0 efter 12 minutters spil.

Et langt indkast blev sendt i feltet til duel, hvilket endte med en nedfaldsbold.

Den var en fynbo først over og med et resolut spark hamrede han den helt op i målhjørnet uden chance for Daniel Gadegaard i EfB-målet.

EfB svarede hurtigt igen med angreb, og debutant oscar Obel-Hall kom fri til skud i feltet, men målmanden hev en flot redning frem.

Leonel Montano var over returbolden, men atter var manden på stregen vågen, og fik reddet.

Krogsbølle/Roerslev var sjældne gæster på EfB’s banehalvdel, og havde det generelt svært med de hurtige EfB-pasninger omkring feltet.

Det tvang således en modstander til at vælte Elias Sørensen på feltkanten.

Frisparket tog Andreas Lausen sig af og med den helt rette fart og præcision krøllede han bolden op i målhjørnet til 1-1.

Få minutter senere var midtbanespilleren tæt på at blive dobbelt målscorer efter et flot angreb, men afslutningen tæt under mål gik forbi.

Det skulle også blive 2-1 til EfB efter en god halv times spil.

Con Ouzounidis drev bolden frem fra bagkæden og sendte et skud afsted fra 30 meter.

Målmanden kunne ikke holde den, og måtte give en retur.

Sørensen var vaks i feltet og først over bolden, som han let kunne sende i nettet.

Det skulle også blive 3-1 til EfB, da debutant Tobias Stagaard steg til vejrs på et godt hjørnespark fra Andreas Troelsen.

Forsvarsspilleren headede flot bolden i nettet, og fjernede reelt al håb om en fynsk overraskelse.

EfB var dog ikke færdige med at score inden pausen, og Sørensen gjorde det også til 4-1, da han blev spillet fri midt i feltet og sikkert eksekverede.

Marcus Hansen ville også på tavlen, da han kom fri i feltet og fra en halvspids vinkel sparkede bolden sikkert ind over Krogsbølle/Roerslev-målmanden.

Det skulle vise sig, at EfB også havde en sjette scoring i sig inden for de første 45 minutter.

Lausen fik nemlig endnu engang muligheden på frispark foran feltet, og endnu engang scorede han flot via stolpen.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen benyttede pausen på at ændre to gange og give spilletid til Tobias Bjørnebye og Bardhec Bytyqi, der kom ind fra anden halvlegs start.

EfB fortsatte ufortrødent det offensive spil, og det kastede med det samme store muligheder af sig til Steven Simpson, Oscar Obel-Hall og Hansen inden for de første minutter.

7-1-scoringen lurede således, og den faldt i det 52. spilleminut.

For tredje gang i kampen fik Lausen muligheden på frispark foran feltet, og for tredje gang sparkede han flot bolden i nettet.

Jonas Mortensen og Nicklas Strunck blev sendt på banen efter en god times spil, og de faldt med det samme også ind på holdet og deltog i spillet, der var ensrettet mod værternes mål.

EfB skabte rigeligt med muligheder for at udbygge føringen yderligere, men beslutsomheden i de afgørende momenter svandt stille og roligt ind, som minutterne skred frem.

Det skulle dog lykkedes Hansen at score sit andet og EfB’s ottende mål i kampen kort før tid, da han var over en retur fra målmanden efter en ellers god afslutning af Obel-Hall.

Fra få centimeters afstand fik han bugseret bolden over stregen i nærkamp med en Krogsbølle/Roerslev-forsvarer.

For Bjørnebye fik kampen en uheldig afslutning, idet han blev udvist inden slutfløjt efter at have modtaget sit andet gule kort.

Mere skete der ikke og de omkring 300 tilskuere kunne forlade stadion med vished om, at EfB også er med i bowlen fredag, når der trækkes lod til anden runde i turneringen.

EfB spiller igen søndag, når Fremad Amager gæster Blue Water Arena.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo