EfB sprudler i Aarhus og vinder fortjent

Med en god holdpræstation sikrede Esbjerg fB søndag alle tre point, da holdet ude mod Aarhus Fremad fortjent vandt med 3-1. Elias Sørensen scorede det første, inden Emil Holten lavede to.

Topstriden i 2. division blev søndag eftermiddag endnu tættere, idet Esbjerg fB med en flot holdpræstation og en uhyggelig effektivitet fortjent tog alle tre point ved at vinde med 3-1 på udebane mod Aarhus Fremad. EfB scorede tre gange på syv minutter i første halvleg, og dræbte dermed al spænding.

Opgøret åbnede med et spilovertag til EfB, der gik frem på Aarhus Fremad-banehalvdelen fra første fløjt, og forsøgte at tage teten.

Aarhusianerne arbejdede sig ind i kampen, og fik sammensat et par angreb uden dog at blive farlige på nogen måde.

Anderledes farlige skulle EfB dog vise sig at være.

Efter godt 10 minutters spil bragte holdet sig nemlig foran med 1-0 ved Elias Sørensen.

Angriberen modtog en dybdebold, som han ikke kunne tæmme i første omgang.

Den havnede hos Mathias Jørgensen på kanten, der med det samme lavede en aflevering ind i feltet til Sørensen.

Uden betænkningstid hamrede angriberen derefter bolden i nettet.

Føringen blev udbygget blot to minutter senere, da Emil Holten i en identisk situation gjorde det til 2-0.

Mads Larsen brød bolden midt på banen, og spillede straks videre til Jørgensen, der atter sendte et fremragende, fladt indlæg ind midt foran mål til Holten, der let kunne score.

Drømmestarten for EfB blev endnu bedre efter 18 minutter, da Holten igen var på pletten og kunne score til 3-0.

Angriberen jagtede en høj bold med masser af energi, og kom foran sin direkte modstander.

Aarhus Fremad-målmanden kom stormende ud ad feltet, men Holten fik headet bolden over ham og langsomt, men sikkert styrede den i nettet.

De tre scoringer rystede værterne, der havde svært ved at håndtere det aggressive EfB-pres.

Efter en halv times tid var det således tæt på at blive 4-0 til EfB også, da Jørgensen blev sendt afsted i en omstilling.

Fra feltkanten kom han til en yderst kvalificeret afslutning, men Aarhus Fremad-målmanden var denne gang på plads, og fik reddet flot.

I minutterne inden pausen bed Aarhus Fremad fra sig offensivt, hvor det lykkedes at komme til afslutninger i og omkring EfB-feltet.

Men skarpheden manglede i alle tilfælde, og Lukas Jonsson på stregen skulle derfor ikke overanstrenge sig for at undgå scoring imod.

Der blev ikke scoret flere gange inden pausen, og EfB-holdet kunne derfor gå i omklædningsrummet med en tremåls-føring og en flot præstation i bagagen.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen lod samtlige 11 spillere fortsætte fra anden halvlegs start, og EfB kom atter ud med et godt udtryk.

Det var dog Aarhus Fremad, der formåede at sætte spillet på banen.

EfB blev trykket længere tilbage på banen, end hvad godt var, hvilket aarhusianerne forsøgte at lukrere på.

Særligt efter en times spil måtte Jonsson hive en god redning frem, da en modstander kom til afslutning fra spids vinkel.

Som minutterne skred frem mistede hjemmeholdet mere og mere tro på et vildt comeback samtidig med, at EfB spillede bolden klogt rundt og gjorde sig umage.

Med små 20 minutter igen blev Leonel Montano og Hans Høllsberg sendt på banen med fornyet energi.

I samarbejde med holdkammeraterne faldt de to godt ind i spillet, og var med til at holde en fornuftig balance på banen.

Hjemmeholdet skulle dog få en kortvarig tro på tingene.

Fem minutter før tid lykkedes det nemlig Aarhus Fremad at kombinere sig godt igennem feltet, hvilket til sidst endte med en ulovlig handling fra Isak Olafsson, der ellers havde spillet en fejlfri kamp.

Dommeren pegede med det samme på straffesparkspletten, hvorfra der sikkert blev eksekveret og reduceret til 1-3.

Udfaldet og resultatet nåede der dog ikke at opstå tvivl omkring, og EfB arbejdede derfor sejren og de tre point hjem uden de store vanskeligheder takket være en koncentreret præstation.

EfB møder Aarhus Fremad igen i næste runde, og det opgør afvikles på Blue Water Arena søndag d. 21. maj kl. 15.00.

Aarhus Fremad – Esbjerg fB 1-3 (0-3)

11’ 0-1 Elias Sørensen
13′ 0-2 Emil Holten
18’ 0-3 Emil Holten
85’ 1-3

11 Emil Holten

55’ Steven Simpson (Elias Sørensen)
72’ Leonel Montano (Mathias Jørgensen)
72’ Hans Høllsberg (Mads Larsen)
82’ Con Ouzounidis (Emil Holten)