Klub

EfB støtter op om Skyggebørn

Esbjerg fB har valgt at støtte op om Skyggebørn, og vil fremover igangsætte en række initiativer, der skal være med til at understøtte foreningen og sætte yderligere fokus på et vigtigt emne.

Skyggebørn er samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær eller lever i familier med livstruende sygdom, og disse grupper ønsker Esbjerg fB at hjælpe og være med til at sætte fokus på.

Således vil Skyggebørn og EfB fremover i et samarbejde søsætte en række initiativer, som vil give gode oplevelser til børn og unge, der har behov for ekstra glæde i hverdagen. Det kan eksempelvis være invitationer til kampe på Blue Water Arena eller spillerbesøg på Platformen på Gammel Novrupvej 14, der er foreningens base i Esbjerg.

EfB har også doneret en kamp i forårssæsonen til Skyggebørn, hvor al fokus vil være på foreningen, og specialdesignede trøjer bliver brugt og efterfølgende solgt på auktion med henblik på at støtte økonomisk.

Preben Hansen, formand for Skyggebørn, er glad for, at EfB bakker op om projektet:

– Straks efter det blev officielt, at Skyggebørn kommer til Esbjerg, fik vi en henvendelse fra EfB. Dels bød EfB os velkommen, og dels ville EfB gerne hjælpe os med at udbrede kendskabet til Skyggebørn. Det er vi meget taknemmelige for. Børn i sorg står i deres livs værste krise, og samtidig står deres pårørende i samme situation. Derfor er Skyggebørn stiftet, og vi ser frem til at hjælpe børn og unge fra Sydvestjylland. Jo flere børn og unge vi kan hjælpe, jo bedre er det for alle. EfB er et fyrtårn i Esbjerg, og vi er beæret og ydmyge over EfB’s tilgang til vores projekt.

For EfB har det været naturligt at understøtte foreningen Skyggebørn:

– Det lægger os på hjerte at bakke op om gode initiativer, særligt lokalt, og da Skyggebørn nu åbner en Esbjerg-afdeling, så er vi med. Sorg rammer de fleste af os før eller siden, men særligt når det rammer børn og unge, er det ekstra hårdt, fordi det så kan virke helt uoverskueligt for eksempel at være i skole med kammerater eller deltage i fodboldtræninger.

– Vi vil i samarbejdet med Skyggebørn sætte fokus på foreningen og være med til at brede budskabet via vores platforme og kanaler, så børn og unge der har behov for støtte og gode råd, bliver opmærksomme på muligheden, ligesom vi vil forsøge at skabe gode oplevelser til dem, der har behov for det. Samtidig dedikerer vi til foråret en kamp til Skyggebørn, hvor formålet er at samle penge ind til udvikling og yderligere muligheder.

– Vi glæder os til for alvor at tage hul på samarbejdet, fordi vi finder det vigtigt at støtte og hjælpe sorgramte børn, unge og deres familier med at bearbejde, så en nogenlunde normal hverdag igen kan blive opretholdt.

>> Læs mere om Skyggebørn

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo