EfB storsejrede i Odense

Esbjerg fB sikrede torsdag avancement i Sydbank Pokalen, da holdet vandt med på udebane mod Bolbro GIF med 5-1 i en kamp, hvor det lykkedes at score fire gange inden pausen.

Esbjerg fB gæstede torsdag aften Odense Atletikstadion og serie-mandskabet Bolbro GIF i første runde i Sydbank Pokalen, og holdet levede op til favoritværdigheden, idet det blev til avancement og en overbevisende sejr på 5-1. Charlie Winfield åbnede ballet, inden Elias Sørensen med to mål og Patrick Schmidt stemplede ind før pausen. Kort før tid scorede debutant Gustav Jensen til slutresultatet.

Kampen åbnede med et massivt pres på hjemmeholdets mål, da EfB trykkede på fra første fløjt.

Således var det spil til et mål, og odenseanerne havde svært ved at tøjle den vestjyske fart og fysik.

De få gange inden for det første kvarter Bolbro var ovre midten skabte det til gengæld masser af jubel på lægterne blandt de omkring 500 tilskuere, der var taget på stadion for at nyde det gode vejr på trods af, at Jeppe Højbjerg i målet ikke kom på overarbejde.

Klasseforskellen var dog for enorm for de medicin-studerende, og efter 19 minutter blev det fortjent 1-0 til EfB på mål af Charlie Winfield.

Den engelske back havde taget et af sine mange fremløb, og fra sin position tæt ved sidelinjen sendte han bolden ind over.

Skuddet var så præcist, at det snød målmanden, og via stolpen gik i nettet til stor jubel for de fremmødte fans fra Esbjerg, der kampen igennem skabte en fantastisk kulisse.

Winfield kom atter i fokus små 10 minutter senere, da han gik forbi et par modstandere og trak ind i feltet.

Her blev han nedlagt, og dommeren pegede straks på straffesparksplettet.

Sparket tog Elias Sørensen sig af, og med et hårdt, præcist spark gjorde han det til 2-0 til EfB.

Sørensen gjorde det også til 3-0 blot fire minutter senere, da han steg til vejrs i det bagerste område, og med hovedet pandede et fremragende indlæg af Winfield i nettet via overliggeren.

4-0 blev det også inden pausen, da Patrick Schmidt kom på måltavlen, da han blev spillet frit igennem af Jordan Helliwell.

Alene med målmanden var den østrigske angriber iskold, og med en følt inderside afslutning kunne EfB juble over den fjerde og sidste scoring i første halvleg.

Pausen blev benyttet til to ændringer, idet målscorerne Schmidt og Sørensen blev erstattet af de to Næsbjerg-drenge Gustav Jensen og Marcus Kristensen.

For Jensen var der desuden tale om førsteholdsdebut.

Kampbilledet fra anden halvlegs start var det samme som i de første 45 minutter med EfB som det altdominerende hold.

Således spillede holdet friskt fremad banen, og jagtede hver en bold og med succes.

Der blev dog ikke skabt de helt store og åbne målchancer, og det virkede om, at EfB bevidst valgte at trække en anelse i håndbremsen med tanke på næste kamp.

Trænerteamet valgte med 25 minutter igen at lave endnu en dobbeltindskiftning.

Det betød, at Denis Catovic kom på banen sammen med 17-årige Malthe Kristensen, der i samme øjeblik noterede sig for sin førsteholdsdebut for EfB.

I det 69. minut fik stemningen på stadion et gevaldigt løft, da det lykkedes Bolbro at reducere til 1-4.

Værterne igangsatte en omstilling, og fik sendt en bold ind over, hvor der i feltet opstod lidt tilfældigheder.

Det resulterede i, at læderet faldt ned midt i feltet, og herfra blev der resolut klappet på mål, og en chanceløs Højbjerg kunne hverken gøre til eller fra.

Slutresultatet var dog ingenlunde i fare, og EfB fortsatte med at dominere på banen og med hurtige kombinationer rundt om de bravt kæmpende modstandere blev bolden hele tiden holdt i gang.

Et par minutter før tid kastede det endnu en scoring af sig, da Jensen med et hovedstød i det bagerste område af feltet gjorde det til 5-1, og den unge offensivspiller kronede dermed sin debut med et mål.

Der blev ikke scoret yderligere trods gentagne forsøg i de døende sekunder, og EfB avancerede dermed til anden runde i pokalturneringen uden det helt store besvær.

EfB’s næste opgave lørdag på udebane mod Lyngby BK.

Bolbro GIF – Esbjerg fB 1-5 (0-4)

Målscorer:
19′ 0-1 Charlie Winfield
28′ 0-2 Elias Sørensen (straffespark)
32′ 0-3 Elias Sørensen
36′ 0-4 Patrick Schmidt
69′ 1-4 Jonas Nystrup
87′ 1-5 Gustav Jensen

7 Elias Sørensen

46′ Marcus Kristensen (Patrick Schmidt)
46′ Gustav Jensen (Elias Sørensen)
65′ Charlie Winfield (Denis Catovic)
65′ Malthe Kristensen (Jordan Helliwell)
83′ Nicklas Strunck (Matthew Wolfe)