EfB storsejrede mod tjekkere

Tirsdag slog Esbjerg fB tjekkiske FK Zbuzany med overbevisende 4-0 i en kamp, hvor alle scoringer blev sat ind i anden af halvleg af fire forskellige spillere.

Esbjerg fB hentede tirsdag den anden sejr ud af to mulige under holdets træningslejr i Belek i Tyrkiet, da det blev 4-0 over FK Zbuzany fra Tjekkiet. De fire mål af fire forskellige spillere blev scoret efter pausen.

På en god græsbane og i solskin 10 kilometer fra hotellet spillede EfB tirsdag den anden træningskamp under opholdet i Tyrkiet, da Zbuzany agerede modstanderne.

Oprindeligt var det et andet tjekkisk hold, EfB skulle have mødt, men det blev ændret i sidste øjeblik.

Det ændrede dog ikke på EfB’s tilgang til opgøret, hvor cheftræner Roland Vrabec havde valgt at starte med de spillere, der ikke var i startopstillingen lørdag mod russiske Arsenal Tula.

EfB-spillerne var meget motiverede fra første fløjt, og havde held med at sætte tjekkerne under et hidsigt pres flere gange i indledningen.

Dette startede helt fremme med hårdt arbejde fra Elias Sørensen og Mathias Jørgensen, der supplerede hinanden godt i frontlinjen.

Sammen med de øvrige holdkammerater lykkedes det da også at skabe flere gode chancer i de første 45 minutter, men manglende skarphed og beslutsomhed i de afgørende øjeblikke gjorde, at der stod 0-0 ved pausen.

Mellem de to halvlege talte EfB om, hvordan anden halvleg skulle gribes an, og hvordan holdet skulle stække Zbuzany, ligesom Simon Bækgård, Mads Larsen og Bendix Bennetzen blev sendt på banen.

Det gav pote allerede efter et minuts spil, da Kempes Tekiela bragte EfB foran med 1-0.

Bolden blev erobret på midten af banen, og tjekkerne blev fanget ude af position. Det udnyttede den tyske midtbanespiller til at afdrible en modstander på feltkanten og sparke bolden i nettet.

Blot to minutter senere blev det også 2-0 til EfB, da Rudi Pache scorede efter et hjørnespark.

Den unge englænder steg til vejrs, og blandt mellem venner og fjender kunne Pache med et veltimet hovedstød pande bolden i nettet.

3-0 til EfB blev det også efter en god times spil, da Bardhec Bytyqi kunne afslutte et flot angreb.

EfB kombinerede sig godt igennem i højre side af banen, hvilket gav mulighed for en flad bold ind i feltet.

Her opstod der småspil, inden nyerhvervelsen kunne klappe bolden i sidenettet.

Herefter gik gassen en anelse af ballonen, men EfB havde fin kontrol over begivenhederne.

Der var således ingen tvivl om, at en eventuel fjerde scoring ville tilfalde EfB.

Kampen skulle dog helt hen til det 89. spilleminut, inden det blev 4-0.

Målmand Corey Addai greb bolden og satte straks bolden på spil med en flot igangsætning.

Den fik den rette fart og timing ned i bagrummet, hvor 18-årige Oliver Svendsen havde taget det helt rigtige løb.

Alene med målmanden svigtede Svendsen ikke, og han kunne let sætte et flot punktum på en kamp, hvor EfB viste mange gode momenter i særligt presspillet.

FK Zbuzany – Esbjerg fB 0-4 (0-0)

46′ 0-1 Kempes Tekiela
48′ 0-2 Rudi Pache
62′ 0-3 Bardhec Bytyqi
89′ 0-4 Oliver Svendsen

7 Elias Sørensen

46′ Mads Larsen (Mathias Jørgensen)
46′ Simon Bækgård (Jonas Mortensen)
46′ Bendix Bennetzen (Nikolaj Lund)
65′ Leonel Montano (Elias Sørensen)