Reservehold

EfB taber i Future Cup-kamp i Haderslev

Et ungt Esbjerg fB-mandskab tabte mandag med 2-4 på udebane til Sønderjyske i Future Cup på trods af en fin præstation. Oquassa Chong bragte EfB foran med 1-0 i første halvleg, inden sønderjyderne kom tilbage.

Esbjerg fB spillede mandag eftermiddag en fin kamp på Haderslev Atletikstadion mod Sønderjyske i Future Cup, men måtte alligevel se sig slået med 2-4. Oquassa Chong scorede til 1-0 for EfB i første halvleg efter flot oplæg af Bardhec Bytyqi, men sønderjyderne svarede hurtigt retur, og endte med at vinde komfortabelt.

EfB åbnede kampen med et aggressivt pres på sønderjyderne fra første fløjt.

Det var dog værterne, der først tilkæmpede sig det spillemæssige overtag og fik trykket på for et føringsmål.

EfB-defensiven stod dog godt imod, og fik afværget de tilnærmelser, som Sønderjyske gjorde sig.

Langsomt arbejdede EfB sig længere frem på banen, og efter 22 minutters spil resulterede det i en 1-0-føring.

Bardhec Bytyqi udfordrede sin direkte modstander, og kom til baglinjen.

Herfra sendte han bolden tilbage i feltet, hvor Oquassa Chong kom først på den og sikkert kunne score.

Føringen varede dog kun kort tid, da Sønderjyske blot to minutter senere udlignede til 1-1.

Det lignede en remis på måltavlen ved pausefløjt, men hjemmeholdet formåede dog alligevel at score en gang yderligere.

Således blev det 2-1 kort før, dommeren fløjtede første halvleg af.

Et skud blev sendt mod EfB-målet, hvor Emil Jørgensen på stregen lige akkurat ikke kunne nå ned og holde fast i bolden og i stedet måtte se den gå i nettet.

Individuel træner Jesper Lange, U19-cheftræner Jerry Lucena og målmandstræner Frode Birkeland ledede holdet, og foretog midtvejs to ændringer.

Ind fra anden halvlegs blev sendt midtbanespiller Zamir Aliji og forsvarsspiller Lucca Lopes.

De to spillere, der begge gør sig på U19-mandskabet til dagligt, faldt fint ind på holdet og i kampen, der fra begge mandskabers side blev spillet med stor intensitet.

Spillet bølgede således frem og tilbage med halve og hele muligheder i begge ender.

Efter knap en times tid blev også Damian van der Vaart sendt på banen i stedet for Leonel Montano, der helt fremme havde gjort en god figur.

Sønderjyderne begyndte dog langsomt at sætte sig på begivenhederne, og dræbte reelt spændingen om udfaldet med den tredje scoring.

Nede med 1-3 kæmpede det unge EfB-mandskab videre, og akademi-spillerne Niclas Vestby, angriber, og Renzo Trotta, forsvarsspiller, blev sendt på banen i hver deres ende med fornyet energi.

Målscorer Chong gik ud små 20 minutter før tid til fordel for Ebbe Jørgensen, der kom ind på den defensive midtbane.

Mod kampens slutning var Sønderjyske bedst, og viste mest overskud rent fysisk.

Det lykkedes dog at få reduceret til 2-4 i det sidste minut af den ordinære spilletid.

Målet kom efter en indøvet detalje efter et frispark.

Indskifterne Aliji, Jørgensen og Trotta kombinerede sig effektivt igennem, og sidstnævnte kunne fra tæt hold i feltet sparke det flade indlæg ind bag Sønderjyske-målmanden.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, som blev fløjtet af få sekunder efter.

Sønderjyske – Esbjerg fB 4-2 (2-1)

22′ 0-1 Oquassa Chong
25′ 1-1
41′ 2-1
61′ 3-1
81′ 4-1
89′ 4-2 Renzo Trotta

Leonel Montano

46′ Zamir Aliji (Nikolaj Lund)
46′ Lucca Lopes (Malthe Kristensen)
56′ Damian van der Vaart (Leonel Montano)
66′ Niclas Vestby (Phun Mang)
66′ Renzo Trotta (Foster Gyamfi)
73′ Ebbe Jørgensen (Oquassa Chong)