EfB taber generalprøven med 1-2

Esbjerg fB tabte fredag med 1-2 til Skive IK i generalprøven, inden sæsonen begynder tirsdag i Kolding, på Vejen Stadion. Con Ouzounidis scorede for EfB.

I en fantastisk kulisse på Vejen Stadion foran 650 mennesker pudsede Esbjerg fB fredag aften den sidste form af, inden det bliver alvor i den kommende uge. Modstanderen var Skive IK, og skibonitterne viste sig skarpest ved at vinde 2-1 trods en klar overvægt i spil og chancer til EfB.

EfB lagde fra start ud med et aggressivt pres, og fik fra første fløjt Skive-spillerne ud at løbe.

Det var dog skibonitterne, der først kom på tavlen, og det var efter blot fire minutters spil.

1-0-scoringen faldt efter et hjørnespark, hvor EfB-defensiven trods flere forsøg ikke formåede at få bolden clearet ud af feltet.

Det gav til sidst en fri mulighed til en Skive-spiller, der kunne heade i nettet bag Ramon ten Hove.

Målet ændrede ikke noget på det kampbillede, der ellers var blevet tegnet fra første minut.

EfB dominerede på det meste af banen med masser af boldbesiddelse på Skive-banehalvdelen.

Både Mads Larsen og Bardhec Bytyqi kom således til muligheder i målfeltet, men skarpheden manglede.

Efter en lille halv time var det marginalerne, der manglede, da Con Ouzounidis kom til afslutning tæt under mål.

Forsvarsspillerens mulighed opstod efter et hjørnespark, men han måtte se skuddet tage stolpen.

Godt fem minutter før pausen lykkedes det så for Ouzounidis, da han udlignede til 1-1 efter et hjørnespark.

Australieren steg til vejrs på flotteste vis efter et perfekt hjørnespark fra Nicklas Strunck, og han timede det helt rigtigt og kunne uden besvær panden bolden i nettet.

Udligningen var helt fortjent efter en første halvleg, hvor EfB viste sig bedre i de fleste facetter af spillet.

Cheftræner Lars Vind benyttede pausen på at foretage tre ændringer, idet Seid Korac, Steven Simpson og Marcus Hansen blev sendt på banen fra anden halvlegs start.

Andreas Troelsen blev udskiftet i pausen, men måtte efter fem minutters spil tilbage på banen, da Ouzounidis fik et rødt kort efter at have modtaget to gule.

For at skabe de bedste rammer for begge mandskaber fik EfB dog lov til at skifte en ny spiller ind.

Efter en times spil var Mathias Jørgensen tæt på at score til 2-1, da han fra kort hold afsluttede et fremragende angreb.

Jonas Mortensen var endnu engang gået med frem, og han sendte en god, flad bold ind midt i feltet, som angriberen afsluttede på første gang.

Skive-målmanden hev dog en fantastisk redning frem, og afværgede endnu et EfB-mål.

Trods overvægt i både spil og chancer var det Skive, der scorede kampens tredje mål.

Ud af det blå kom midtjyderne nemlig foran med 2-1.

Et højt og tidligt indlæg blev sendt mod det bagerste område i EfB-feltet, hvor en modstander kunne sende bolden på tværs i feltet. Her stod en Skive-spiller klar til at sætte indersiden på og let score uden opdækning.

Et par minutter senere skiftede EfB yderligere ud, og seks nye spillere blev sendt på banen.

Heriblandt Phun Mang der kort tid efter blev spillet fri i den ene side i feltet.

Offensivspilleren kom alene igennem med målmanden, men valgte at spille tværs ind foran mål fremfor selv at afslutte, og derfor kunne en Skive-forsvarer nå ned og cleare.

Kampen ud blev der trykket på for udligningsmålet, men det lykkedes ikke, og derfor tabte EfB generalprøven med 1-2.

EfB åbner den nye sæson tirsdag på udebane mod Kolding IF i Pokalen.

Esbjerg fB – Skive IK 1-2 (1-1)

4′ 0-1
39′ 1-1 Con Ouzounidis
65′ 1-2

Udvisning:
51′ Con Ouzounidis

10 Mathias Jørgensen

46′ Seid Korac (Isak Olafsson)
46′ Steven Simpson (Andreas Troelsen)
46′ Marcus Hansen (Leonel Montano)
51 Andreas Troelsen (Con Ouzounidis)
70′ Bendix Bennetzen (Nicklas Strunck)
70′ Phun Mang (Mads Larsen)
70′ Andriy Novikov (Mathias Jørgensen)
70′ Ebbe Jørgensen (Jonas Mortensen)
70′ Jesper Sørensen (Ramon ten Hove)
70′ Marcus Gudmann (Yacine Bourhane)
70′ Nikolaj Lund (Bardhec Bytyqi)
80′ Damian van der Vaart (Andreas Troelsen)