Kampreferat

EfB taber hæsblæsende opgør i Hvidovre

For første gang i seks kampe måtte Esbjerg fB forlade banen uden point, idet det søndag blev til et ærgerligt 2-3-nederlag på fremmed græs mod Hvidovre IF. Andreas Lausen og Tim Freriks scorede for EfB.

Esbjerg fB leverede til tider, hvad der skulle til søndag eftermiddag på udebane mod Hvidovre IF, men måtte alligevel se sig besejret med 2-3. Tim Freriks gav ellers EfB en 2-1-føring midtvejs i anden halvleg, men det rakte ikke, og sejrsstimen blev derfor ikke udbygget til seks.

Opgøret åbnede med et stort pres fra Hvidovre, der gik højt op på EfB’s banehalvdel og ellers trykkede på derfra.

Det resulterede i en stor chance efter mindre et minuts spil, da et indlæg blev rettet af, hvilket gjorde, at målmand Daniel Gadegaard blev nødt at give en returbold ud i feltet.

Her var en Hvidovre-spiller først over den, men på trods af frit mål blev bolden sparket forbi.

EfB havde vanskeligt ved at finde fodfæste mod det veloplagte hjemmehold, der efter 11 minutter igen var tæt på at score.

En lumsk afslutning i feltet blev sendt mod fjerneste hjørne, hvor stolpen dog kom i vejen for en scoring.

EfB arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og fik flyttet spillet længere frem på banen.

Det kastede blandt andet et hjørnespark af sig efter 18 minutter, men det fysisk stærke Hvidovre-forsvar kunne uden de store anstrengelser afværge.

Efter 26 minutters spil faldt kampens første scoring, og det var ikke overraskende Hvidovre, der bragte sig foran med 1-0.

Målet faldt efter en situation, hvor holdet ikke var konsekvente nok i forsvarsspillet, hvilket en modstander udnyttede til med et kort aftryk fra 11-12 meter at sende bolden op i målhjørnet uden chance for Gadegaard, der måtte springe forgæves.

EfB svarede dog fortrinligt tilbage for allerede tre minutter senere lykkedes det at udligne til 1-1 ved Andreas Lausen.

Yacine Bourhane modtog bolden på Hvidovre-banehalvdelen, fintede en modstander og spillede ned gennem bagkæden til Lucas From, der spillede videre til fremadstormende Jonas Mortensen.

Anføreren sendte en flad bold skråt tilbage i feltet mellem venner og fjender, og der dukkede Lausen op, som med en sikker inderside kunne sparke bolden i nettet.

Udligningen gav EfB mere tro på tingene, og spillet begyndte at hænge bedre sammen.

I det 35. spilleminut igangsatte holdet en glimrende omstilling efter flot forarbejde af Tim Freriks, der trak ned i banen, tog bolden til sig og sendte den videre til Lausen.

EfB-målscoreren satte kurs mod Hvidovre-feltet i fuld fart, og afsluttede fornuftigt fra feltkanten, selvom bolden gik et par meter forbi.

Også Nicklas Strunck forsøgte sig med et skud fra distancen inden pausen, men bolden gik lige akkurat udenom den ene stolpe.

I det hele taget bølgede det frem og tilbage, for kort før pausefløjt ramte Hvidovre overliggeren efter et hovedstødsforsøg.

På trods af mulighederne faldt der ikke flere scoringer i kampens 45 første minutter, og holdene kunne derfor gå i omklædningsrummene for at forberede sig på anden halvleg.

Værterne kom umiddelbart bedst ud til den sidste halvdel af kampen, og fik hurtigt skabt to chancer i halen af hinanden, men manglende skarphed gjorde, at EfB ikke kom bagud.

Kort efter var det i den anden ende, det brændte på for en scoring, da Freriks afsluttede hårdt og resolut mod mål uden, at det dog resulterede i det allermest dyrebare i fodbold, fordi Hvidovre-målmanden var på plads.

I det 64. minut var Freriks anderledes skarp, da han bragte EfB på 2-1.

Målet kom efter en situation, hvor Lausen forsøgte at sende bolden ud til From på højre kant, men en Hvidovre-fod kom i vejen og fik den til at skifte retning.

Det opsnappede hollænderen, der stormede mod Hvidovre-målet og sikkert sparkede bolden udenom målmanden og i nettet.

Føringen stod dog ikke længere end i en god håndfuld minutter, for Hvidovre fik gjort det til 2-2 efter et hjørnespark, hvor en modstander i det lille felt dukkede op mellem venner og fjender og med et hovedstød kunne score.

Hvidovre fulgte 2-2-målet op med yderligere et blot fire minutter senere.

Et indlæg blev således sendt på tværs gennem EfB’s felt og over i den venstre forsvarsside, hvor en modstander kunne løbe ind i den og score til 3-2.

Herfra var gode råd dyre, og fra bænken blev offensivspillerne Mikkel Ladefoged og Frederik Flaskager sendt ind til de sidste godt og vel 10 minutters fodbold.

EfB gik helhjertet efter en tredje scoring, og Lausen var tæt på at notere sig som dobbelt målscorer, da han med et godt skud forsøgte sig fra 18-20 meter, men en god redning af Hvidovre-målmanden kom i vejen for en 3-3-udligning.

Små fem minutter før tid fik Peter Bjur, der var kommet ind tidligere, en god chance for at score ved bagerste stolpe, da han med hovedet fløj ind i en bold efter et hjørnespark, men igen var modstander-målmanden på plads.

Tættere på point kom EfB ikke, og derfor sluttede det med et smalt nederlag.

EfB spiller igen torsdag kl. 16.00, når Avarta BK fra 3. division tager imod i Oddset Pokalen.