EfB taber i Kolding og er færdige i Pokalen

Esbjerg fB tabte tirsdag med 0-2 ude mod Kolding IF i Pokalen i en kamp, der blev afgjort kort før tid. Dermed er EfB færdige i turneringen.

Det blev et tidligt exit for Esbjerg fB i pokalturneringen, idet holdet tirsdag aften på udebane mod Kolding IF tabte med 0-2. EfB dominerede i store dele af opgøret, men fik ikke udbytte af overtallet i både boldbesiddelse og chancer, og så viste østjyderne sig skarpest kort før tid.

Kampen åbnede med masser af angreb og fart over feltet fra begge mandskaber.

Hjemmeholdet kom til den første mulighed, da der opstod tid og plads foran EfB-feltet til at sende et skud afsted mod mål, men forsøget gik en god meters penge over.

EfB tilspillede sig en god chance efter 10 minutters spil, da Mathias Jørgensen drev bolden flot frem midt på banen.

Han spillede den videre til Bardhec Bytyqi, der kom sprintende i overlap og fik sendt den i feltet.

Her kom Nicklas Strunck til afslutning efter et par klumpspilssituationer, men midtbanespillerens skud blev blokeret.

Et par minutter senere burde Jørgensen have scoret, da han blev spillet fri midt i feltet.

Angriberen afsluttede resolut, men Kolding-målmanden fik pareret ud over baglinjen.

Det efterfølgende hjørnespark blev sendt ind i feltet, hvor Isak Olafsson fik en fri hovedstødsmulighed, men bolden gik lige over mål.

I det 21. spilleminut var det så østjyderne, der kunne have bragt sig foran med 1-0.

Et dumt boldtab af EfB på egen banehalvdel resulterede i en omstilling og et skudforsøg fra feltkanten til Kolding.

Bolden blev sendt fladt afsted mod mål, hvor den ramte stolpen efter en afretning af Con Ouzounidis.

Som første halvleg skred frem satte EfB sig mere og mere på begivenhederne og med et stort pres lykkedes det at skubbe Kolding helt tilbage i eget felt.

Værterne var kun sporadisk over midten, og voldte således ikke EfB-defensiven problemer.

EfB-offensiven viste sig frem fra den gode side med masser af gode løb, og Jonas Mortensen serverede efter 37 minutter en perfekt bold til Bytyqi bagerst i feltet.

Offensivspilleren havde masser af tid til at pille bolden ned og skyde mod mål, men afslutningen fra tæt hold gik i sidenettet.

Der blev ikke ændret hos EfB i pausen, og cheftræner Lars Vind sendte altså de samme 11, der startede kampen, på banen fra anden halvlegs start.

Østjyderne kom efter et par minutter til et godt skudforsøg fra distancen, men bolden strøg forbi den ene opstander, og EfB-holdet kunne ånde lettet op.

Det første kvarter af anden halvleg var en åben slagudveksling, hvor Kolding bød op til dans og ville spille med.

For at bringe fornyet energi ind helt fremme blev Elias Sørensen skiftet ind som makker til Jørgensen.

Trods et massivt spilovertag og overvægt i boldbesiddelse formåede EfB ikke for alvor at blive farlige.

Tættest på var Jørgensen, da han steg til vejrs på et indlæg af Steven Simpson, der spillede en flot kamp, men timingen manglede og forsøget blev langt fra giftigt.

Det tegnede mere og mere i retningen af forlænget spilletid, men fem minutter før tid ville Kolding det anderledes.

EfB tabte bolden midt på banen, hvilket østjyderne udnyttede til at slå kontra.

På feltkanten fik en Kolding-spiller lov til at vippe bolden fri til en medspiller, og alene med Ramon ten Hove valgte han at vippe den ind over målmanden.

Slutminutterne blev brugt på at sende lange bolde frem i Kolding-feltet, hvor Ouzounidis havde lagt sig op.

Trods det ihærdige forsøg på at fremtvinge en udligning, var Kolding effektive til at tage sig god tid om standardsituationerne og bryde rytmen.

I overtiden blev det også 2-0 til Kolding, da endnu en omstilling blev sat ind, og dermed sluttede pokalsæsonen før den rigtigt begyndte.

EfB åbner sæsonen i 2. division lørdag kl. 14.00 på udebane mod Brabrand IF.

Kolding IF – Esbjerg fB 2-0 (0-0)

84′ 1-0 Tobias Sommer
90+1′ 2-0 Tobias Sommer

10 Mathias Jørgensen

63′ Elias Sørensen (Marcus Hansen)
84′ Andreas Troelsen (Steven Simpson)
84′ Mathias Jørgensen (Leonel Montano)
89′ Malthe Kristensen (Isak Olafsson)