EfB taber med 0-1 i Thisted

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at tage point lørdag på udebane mod Thisted FC, da holdet tabte med 0-1 på en scoring i første halvleg.

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag forlade udebanen mod Thisted FC som tabere, idet det ikke lykkedes komme tilbage på det mål, der blev scoret efter 14 minutters spil. 0-1-nederlaget gjorde, at EfB forpassede muligheden for at hale ind på rækkens øvrige tophold.

Der stod en kraftig vind ind over banen i Thisted, hvilket begge klubber fra start skulle bruge en god håndfuld minutter på at vænne sig til.

EfB tog det første initiativ på opgøret, og fik etableret en del spil i og omkring værternes målfelt.

Thisted stod langt tilbage på banen, og lignede ikke et hold, der ville risikere alverden ved at gå frem.

Det til trods kom hjemmeholdet alligevel foran med 1-0 efter knapt et kvarters spil.

EfB blev overspillet i venstre side efter et boldtab midt på banen.

Thisted fik tid og plads til at komme til baglinjen, hvorfra der blev slået en præcis bold ind i det lille felt.

Her dukkede en modstander op mellem venner og fjender, og med et veltimet hovedstød pandede han bolden ind bag Lukas Jonsson, der ikke kunne gøre hverken fra eller til.

Kort efter var det tæt på at blive 1-1 ved Marcus Hansen, der ved bagerste stolpe kom til en god afslutning.

EfB havde fået et frispark, som blev servet ind i feltet.

Thisted-målmanden kom på afveje, og fik ikke bokset væk, hvilket efterlod tid og plads.

Hansen kom først på bolden, og fik skudt mod mål, men hjemmeholdet fik sparket væk lige inden, den krydsede stregen.

Selvom EfB op mod pausen forsøgte at skabe mulighederne for en udligning, så kom den ikke, og holdet kunne derfor gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen foretog ingen ændringer midtvejs, og de samme 11 EfB’ere fortsatte derfor kampen.

EfB kom fint ud til anden halvleg, og forsøgte at være mere fremadrettede i spillet med bolden, når den blev vundet centralt.

Efter en god times spil blev de første ændringer dog foretaget fra sidelinjen, da Emil Holten og Steven Simpson blev sendt i aktion for at bringe ny energi.

Sidstnævnte markerede sig lynhurtigt, og afsluttede som noget af det første et angreb fra 20 meter, men forsøget manglede saft og kraft.

En lille håndfuld minutter senere blev Simpson sendt dybt, hvor han lykkedes med at komme forbi den bagerste Thisted-forsvarer. Desværre for den hurtige offensivspiller og resten af holdet blev han nedlagt, og dommerens fløjte forblev tavs.

Med et lille kvarter igen blev Nikolaj Lund skiftet ind til fordel for Hans Høllsberg for at skabe endnu mere dynamik omkring Thisted-feltet.

Nordjyderne gjorde ikke meget væsen af sig på EfB’s banehalvdel, og lignede mest af alt et hold, der havde accepteret blot at stå og tage imod.

En enkelt gang fik Thisted dog bevæget sig frem til afslutning, da EfB tabte bolden og en omstilling blev igangsat.

Fra godt 20 meter blev der skudt mod mål, men bolden gik en meters penge forbi.

Som minutterne skred frem blev der givet mere og mere los og boldene længere.

Det kastede dog ikke noget af sig til EfB på trods af trykket, og det forblev derfor ved de gode intentioner.

EfB tabte dermed med 0-1 til Thisted.

Næste kamp er på udebane mod AB mandag d. 10. april.

Thisted FC – Esbjerg fB 1-0 (1-0)

14′ 1-0 Ahmad Gero

9 Elias Sørensen

63’ Emil Holten (Daniel Thøgersen)
63′ Steven Simpson (Marcus Hansen)
78′ Nikolaj Lund (Hans Høllsberg