EfB taber med 0-1 til HIK

Esbjerg fB led fredag et skuffende 0-1-nederlag på udebane mod HIK i en kamp, hvor holdet ikke ramte det ønskede, offensive niveau.

Esbjerg fB lykkedes ikke med at tage en sejr fredag aften i Gentofte, hvor HIK havde budt op til dans. Hjemmeholdet vandt nemlig med 1-0 på et mål scoret efter blot 12 minutter, som det ikke lykkedes EfB at komme tilbage fra trods en overvægt i boldbesiddelse.

EfB åbnede opgøret med et hidsigt pres på HIK, hvilket fra start gav overtaget.

Initiativet kastede masser af spil foran hjemmeholdets felt af sig, og Nicklas Strunck udnyttede det til at sparke fra distancen.

Desværre for midtbanespilleren strøg den kvalificerede afslutning lige forbi fjerneste opstander.

Trods den gode indledning og spillemæssige start var det HIK, der kunne score kampens første mål.

EfB tabte en duel foran feltet, hvilket værterne udnyttede til at spille en mand fri i feltet.

Fra spids vinkel og alene med Lukas Jonsson var der ingen slinger i valsen, og HIK bragte sig foran med 1-0.

Selvom det var en kold spand vand i hovedet på EfB’erne, så lod holdet sig ikke slå ud.

Særligt højre back Jonas Mortensen viste gode ting, og var ikke bange for at gå med frem.

Flere gange kom han også i en god indlægsposition.

Som efter godt 25 minutters spil, da han serverede en flad bold ind midt i feltet, hvor Leonel Montano kom først på den.

Angriberen afsluttede første gang, men fik ikke det rette træf på den, og bolden gik et par meter over mål.

Cheftræner Lars Vind savnede dog mere, og viste efter 34 minutter handlekraft fra bænken.

Således blev både Yacine Bourhane og Daniel Thøgersen sendt i aktion.

Førstnævnte startede godt, og fik med det samme sat et angreb op, som til sidst kastede et hjørnespark af sig.

I det 41. spilleminut kom HIK til en stor chance, da EfB atter var for inkonsekvente i duelspillet omkring eget felt.

Det endte med en afslutning i favorabel skudposition til en HIK-spiller, men bolden gik lige over.

Der faldt ikke flere scoringer i første halvleg, og EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan de sidste 45 minutter skulle gribes an.

EfB kom ud og satte sig med det samme på al initiativ, og fik presset HIK helt i bund.

Det resulterede i et mindre bombardement af feltet med indlæg og høje bolde, men den sidste skarphed manglede i jagten på den tidlige udligning.

Hellerup-klubben gjorde ikke meget væsen af sig offensivt, men efter en times spil var mulighederne for at øge til 2-0 tilstede.

EfB blev overspillet med en lang bold, og det gav HIK en stor chance i fri position.

Jonsson kom dog fremragende ud af feltet, og fik reddet flot.

Med godt 20 minutter igen foretog EfB den tredje ændring, da Marcus Hansen blev sendt på banen i håbet om at bringe fornyet energi til den forreste kæde.

Det ændrede dog ikke ved det faktum, at det kneb gevaldigt for EfB med at skabe åbenlyse målchancer.

10 minutter før tid blev Andriy Novikov også sendt i arbejdstøjet helt fremme.

Samtidig blev Con Ouzounidis flyttet fra forsvarskæden og frem og spillet deraf mere direkte, men lige lidt hjalp det.

Tættest på var det i overtiden, da en bold blev sendt på vej mod nettet, men symptomatisk for EfB’s aften på den sidste tredjedel fik HIK-forsvarer headet væk på stregen.

De 250 medrejsende EfB-fans fik dermed ikke noget at juble over og måtte starte weekenden med et 0-1-nederlag.

EfB’s næste kamp er hjemme på Blue Water Arena søndag d. 26. marts kl. 15.00 mod BK Frem.

HIK – Esbjerg fB 1-0 (1-0)

Målscorere:
12’ 1-0

9 Elias Sørensen

34′ Daniel Thøgersen (Andreas Troelsen)
34′ Yacine Bourhane (Tobias Bjørnebye)
67′ Marcus Hansen (Mads Larsen)
80′ Malthe Kristensen (Jonas Mortensen)
80′ Andriy Novikov (Leonel Montano)