EfB taber premieren med 0-2

Esbjerg fB fik den værst tænkelige åbning på forårssæsonen, da holdet hjemme tabte med 0-2 til Aarhus Fremad trods flere, gode muligheder for at få point.

Forårssæsonen fik ikke en planmæssig åbning for Esbjerg fB, da holdet søndag eftermiddag hjemme på Blue Water Arena tabte premieren med 0-2 til Aarhus Fremad.

EfB var aggressive fra start, og fik med det samme etableret et tryk på Aarhus Fremad, der blev skubbet langt tilbage i banen.

Allerede efter fire minutters spil var det da også tæt på at blive 1-0 til EfB ved Mads Larsen.

Anføreren var løbet ind i feltet tæt under mål, hvor han fik serveret et fladt indlæg lige i fødderne af Marcus Hansen, der var livlig på højre kant.

Larsen fik fint træf på bolden, men målmanden fik lige akkurat berøring med den, hvorefter overliggeren tog fra.

Langsomt kom aarhusianerne bedre med i kampen, og da stadionuret rundede 22 minutter lykkedes det også at komme til et godt forsøg fra distancen.

EfB-defensiven fik clearet et indlæg ud ad feltet, hvor en Aarhus Fremad-spiller samlede op og resolut sparkede mod og lige forbi mål.

Selvom Aarhus Fremad bevægede sig længere frem, og fik etableret mere spil på den sidste trejdedel, så var det dog EfB, der tog det primære initiativ.

Som da Emil Holten var tæt på at åbne 2023 med en scoring efter en halv times tid.

Angriberen gik ind og mødte et fremragende indlæg fra Jesper Lauridsen, men igen var gæsternes målmand på plads, og fik bugseret bolden forbi fjerneste opstander.

I det sidste kvarter af første halvleg var Aarhus Fremad sjældne gæster i EfB’s felt, fordi holdet fik lukket godt ned for de sort-gul-klædte modstandere.

Derfor lå det heller ikke i kortene, at EfB skulle komme bagud med 0-1 i det 43. spilleminut.

En Aarhus Fremad-spiller blev sendt i dybden, og gik i feltet.

Fra spids vinkel afsluttede han i et meters højde mod nærmeste, nederste målhjørne, hvor Lukas Jonsson i målet ikke kom ned og fik forhindret.

Cheftræner Lars Vind foretog ingen ændringer i pausen, og de 11 startende EfB’ere fik chancen igen fra anden halvlegs start.

EfB kom fint ud, men den kompakte Aarhus Fremad-defensiv stod godt imod, og vanskeliggjorde mulighederne for at skabe oplagte chancer.

Omvendt var aarhusianerne farlige, når muligheden opstod, som efter en times tid.

EfB tabte bolden midt på banen, og så blev der straks sat en omstilling ind.

Det gav en skudmulighed fra feltkanten fladt mod modsatte side, men Jonsson kom flot ned og fik reddet.

Vind reagerede fra bænken i håbet om at ændre offensiv strategi, og over to omgange kom første Elias Sørensen og dernæst Yacine Bourhane og Leonel Montano på banen.

Den fornyede energi udmøntede sig hurtigt i en rigtig god chance til Holten.

Bourhane drev bolden frem, og spillede ud på siden til Sørensen, der første gang sendte en flad bold tværs gennem banen og ind i feltet.

Her kom angriberen først på den, og afsluttede hårdt, men trods den favorable afslutningsposition gik bolden forbi.

I det 70. minut skulle der er en klasseredning og en overligger til for EfB for at forhindre 0-2.

Aarhus Fremad havde held med endnu en omstilling, som gav et indlæg i feltet.

Her blev der headet mod mål, men Jonsson på stregen kom ned på flotteste vis og reddet.

På opsamlingen blev der skudt på mål, men bolden tog overliggeren og gik i spil igen.

Små 10 minutter før tid blev unge Nikolaj Lund også sendt på banen, og jagten på en udligning blev intensiveret.

Trods et stort pres lykkedes det ikke EfB at score, og i stedet blev det 2-0 til Aarhus Fremad.

Med alle mand fremme var der god plads bagude hos EfB, og det udnyttede aarhusianerne til at sætte et angreb op og score og dermed definitivt dræbe al spænding om pointfordelingen.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB tabte derfor forårspremieren foran med 2.820 tilskuere.

EfB spiller hjemme igen søndag d. 12. marts kl. 12.45, når FC Roskilde gæster Gl. Vardevej.

Esbjerg fB – Aarhus Fremad 0-2 (0-1)

43’ 0-1 Julius Fechtenburg
86’ 0-2 Mathias Kubel

11 Emil Holten

57’ Elias Sørensen (Marcus Hansen)
66’ Leonel Montano (Mads Larsen)
66’ Yacine Bourhane (Hans Høllsberg)
81’ Nikolaj Lund (Emil Holten)