Reservehold

EfB taber tæt kamp i Future Cup

Et godt spillende Esbjerg fB-mandskab tabte mandag med 2-3 til Sønderjyske i Future Cup. EfB havde mulighederne for sejr, men stolperne kom i vejen.

Kunstgræsbanen på Gl. Vardevej dannede mandag eftermiddag rammen om Esbjerg fB’s kamp i Future Cup mod Sønderjyske. Gæsterne var skarpest, og vandt med 3-2 på trods af et massivt spilovertag til EfB i anden halvleg.

Kampen var knapt kommet i gang før Sønderjyske kunne bringe sig foran med 1-0.

For efter fire minutters spil begik EfB en simpel opspilsfejl, og det blev prompte straffet med et skud fra 20 meter, der sejlede over i det lange hjørne uden chance for målmand Emil Jørgensen.

EfB arbejdede sig dog stille og roligt ind i opgøret, og efter knap et kvarters spil lykkedes det at udligne til 1-1 ved Oscar Obel-Hall.

Angriberen afsluttede et flot angreb iscenesat af Bardhec Bytyqi og Marcus Hansen, som Steven Simpson til sidst lagde af til Obel-Hall, der med en sikker inderside udplacerede sønderjyske-målmanden fra 16 meter.

Begge hold angreb lystigt, og tættest på yderligere en scoring i første halvleg var Bytyqi, der fra nært hold afsluttede, men måtte se stolpen tage fra.

Sønderjyderne bed også fra sig, hvilket tvang Jørgensen i målet til at hive en flot redning frem kort inden pausen.

EfB kom bedst ud til anden halvleg, og dominerede fra start.

Alligevel kom Sønderjyske foran med 2-1 efter en god times spil på et flot solo-mål.

En lang bold blev sendt op langs sidelinjen, hvor en modstander pillede den ned, tog et par træk ind i feltet, inden han sendte den i mål.

EfB fortsatte dog med at presse på, og det var derfor logisk, at Simpson fik udlignet til 2-2 i en situation, hvor indskiftede Elias Andersen spillede ham fri i feltet til afslutning, som sikkert blev omsat.

Mod slutningen af kampen gjorde EfB alt for at tage sejren, og Oliver Svendsen var rigtig tæt på at bringe holdet foran med 3-2.

Fra 25 meter gik han nemlig til bolden på et frispark, og den unge højre-back ramte bolden helt fantastisk, men måtte alligevel se den prelle af på trekantssammenføjningen og gå i spil igen.

Derudover fik Bytyqi også muligheden for at afgøre det, men skarpheden udeblev, da det gjaldt.

Det lignede derfor en pointdeling, men ud ad ingenting bragte Sønderjyske sig foran med 3-2 efter et hjørnespark.

En modstander fik for meget tid og plads i feltet, og kunne derfor stige til vejrs og heade bolden i nettet.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB tabte derfor noget ufortjent til Sønderjyske.

Esbjerg fB – Sønderjyske 2-3

4′ 0-1
14′ 1-1 Oscar Obel-Hall
62′ 1-2
72′ 2-2 Steven Simpson
84′ 2-3

Oscar Obel-Hall

62′ Cornelius Nørgaard (Malthe Kristensen)
62′ Elias Andersen (Oscar Obel-Hall)
62′ Mads Svane (Jesper Lauridsen)
73′ Tobias Bjørnebye (Andreas Lausen)
73′ Foster Gyamfi (Tobias Stagaard)