Kampreferat

EfB taber til Aarhus Fremad

Esbjerg fB tabte fredag med 0-1 hjemme på Blue Water Arena til Aarhus Fremad.

For første gang i sæsonen måtte Esbjerg fB fredag aften forlade banen uden at have scoret et mål, idet holdet tabte med 0-1 hjemme på Gl. Vardevej til Aarhus Fremad. Gæsterne scorede sejrsmålet kort inden pausen.

Kampen åbnede med et kraftigt overtag til EfB, der lagde pres på aarhusianerne fra første fløjt.

Det resulterede i en stor mulighed til Elias Sørensen allerede efter tre minutters spil, da han pludselig stod fri til en hovedstødsafslutning midt i feltet.

Angriberen fik egentligt et fint træf på bolden, men den strøg alligevel en meters penge over mål.

Aarhus Fremad brugte indledningen på at finde fodfæste og på at komme længere frem på banen.

Efter godt 10 minutters spil resulterede det i en god afslutning fra en spids vinkel i feltet, men målmand Lukas Jonsson var på plads, og fik lukket godt af.

I det hele taget udviklede det sig til en meget lige slagudveksling med masser af spil og dueller midt på banen.

Holdene stod godt defensivt, og der blev ikke taget store chancer.

Næste fine mulighed tilfaldt Aarhus Fremad på baggrund af en flot, individuel solopræstation, hvor en modstander driblede sig igennem EfB-forsvaret og til sidst afsluttede fladt.

Men endnu engang var Jonsson på plads, og fik pareret afslutningen væk.

Efter en halv times tid var det tæt på, at EfB kunne bringe sig foran med 1-0.

Et hjørnespark blev ad to omgange sendt i feltet, og anden gang fik Sørensen hovedet på og dirigeret bolden mod fjerneste hjørne.

Uheldigvis for EfB-topscoreren og holdkammeraterne tog den indersiden af stolpen, inden Aarhus Fremad-målmanden på stregen kunne samle op.

Kort før pausen lykkedes det gæsterne at score til 1-0.

Aarhus Fremad brød igennem i EfB’s venstre side af banen, og kom til afslutning i feltet.

Jonsson kom egentligt fint ned og fik reddet, men bolden strøg lige ud i fødderne på en modstander, der med en sikker inderside let kunne score.

Nede med en enkelt kunne holdet derfor gå i omklædningsrummet til pause og forberede sig på anden halvleg.

EfB kom fint ud af starthullerne til de sidste 45 minutter, og gik straks langt op på Aarhus Fremad-banehalvdelen.

Det resulterede i et par indlæg inden for de første spilminutter og en masse spil omkring gæsternes felt.

Farligere end det blev det ikke, og derfor foretog cheftræner Lars “Lungi” Sørensen efter 66 minutter hele tre ændringer på samme tid.

Bardhec Bytyqi, Steven Simpson og Tobias Stagaard blev alle bragt i spil.

Trykket på udeholdets felt blev større og større, men de seks-syv spillere, der konstant stod på linje i Aarhus Fremad-bagkæden, var svære at bryde igennem.

Også Marcus Hansen fik spilletid, da han erstattede Nickas Strunck.

EfB blev mere og mere offensive, som tiden gik.

Men symptomatisk for aftenen kunne holdet ikke bryde det sidste stykke af Aarhus Fremad-holdet ned, og derfor gik EfB fra banen for første gang i sæsonen uden at score et mål.

Næste opgave er på fredag, når holdet på udebane møder Nykøbing FC.