EfB tabte 0-2 i Ikast

Esbjerg fB tørnede fredag eftermiddag sammen med FC Midtjylland på kunstgræsbanen i Ikast. Kampen endte med en midtjysk 2-0-sejr, og begge scoringer faldt på kort tid i første halvleg.

En kold kunstgræsbane i Ikast var fredag vært for Esbjerg fB’s træningskamp mod FC Midtjylland. Midtjyderne var skarpe fra første fløjt, og førte med 2-0 efter otte minutter, hvilket også blev kampens resultat.

Bolden var knapt givet op, før nettet blafrede for første gang.

EfB blev presset tilbage efter halvandet minut, og tillod for meget plads i venstre-siden, hvor en FCM-spiller modtog den.

Med et hurtigt træk ind i banen blev der skabt plads til afslutning, og bolden blev flot sendt uden om Mads Kikkenborg i målet til 1-0.

Seks minutter senere blev det også 2-0 i en situation, hvor EfB-defensiven var alt for passive.

En FCM-forsvarer sendte en lang bold op i banen, og ned bag forsvarskæden. Her fik en modstander lov til at pille den ned, og alene med Kikkenborg scorede han usvigeligt sikkert.

EfB havde det svært før pausen, hvor ikke meget lykkedes offensivt.

Alt for ofte blev bolden smidt væk, når midtjydernes målfelt var inden for rækkevidde.

Omvendt var FCM dygtige til at true EfB, og særligt i en enkel situation var det tæt på 3-0, men stolpen kom i vejen.

Cheftræner Olafur Kristjansson rokerede i pausen på et par positioner, og det resulterede i en bedre indsats fra anden halvlegs start.

EfB formåede nu at sammensætte angreb og fastholde momentum omkring midtjydernes felt i længerevarende perioder.

Indskiftede Andri Bjarnason afsluttede efter en god times spil et fremragende EfB-angreb, og islændingen burde have reduceret til 1-2.

Bolden blev spillet ud til Jeppe Brinch, som med en flot førsteberøring kom fri til baglinjen. Herfra sendte han en hård, præcis bold ind i feltet, som Bjarnason kom først på.

Desværre for angriberen måtte han se afslutningen tage overliggeren.

EfB styrede herefter begivenhederne mod kampens slutning, men trods flere gode angreb lykkedes det ikke at komme på tavlen, og derfor endte det 0-2 i Ikast.

Næste og sidste træningskamp i opstarten finder sted søndag d. 7. februar i Esbjerg mod Aarhus Fremad fra 2. division.

FC Midtjylland – Esbjerg fB 2-0 (2-0)

Målscorere:
2′ 1-0 Gustav Isaksen
8′ 2-0 Gustav Isaksen

23 Yuiry Yakovenko

17′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
46′ Jeppe Højbjerg (Mads Kikkenborg)
46′ Christian Køhler (Kevin Conboy)
62′ Jeppe Brinch (Clinton Antwi)
62′ Phun Mang (Nicklas Strunck)
72′ Jonas Mortensen (Kasper Pedersen)
80′ Zean Dalügge (Andri Bjarnason)