EfB tabte 1-2 trods tidlig føring

Esbjerg fB måtte lørdag eftermiddag se sig besejret af FC Nordsjælland med 1-2 hjemme på Blue Water Arena trods en tidlig pauseføring på mål af Kevin Conboy.

Den anden sejr i streg på Blue Water Arena udeblev, da Esbjerg fB måtte se sig slået af et godt spillende FC Nordsjælland-mandskab, som med skarphed og god teknik vandt med 2-1. Kevin Conboy bragte ellers EfB foran med 1-0 efter blot ni minutter.
Kampen blev indledt med en massiv overvægt i spillet til FC Nordsjælland, som inden for de første minutter flere gange kredsede omkring EfB-feltet, og tvang defensiven til at cleare og være på dupperne.
Trods den store dominans i indledningen fra gæsterne var det alligevel EfB, der kunne score kampens første mål.
Efter ni minutters spil tiltvang EfB sig nemlig et hjørnespark, som Rafal Kurzawa knivskarpt sendte mod bagerste stang, hvor Franz Brorsson steg til vejrs, og fik headet på tværs gennem feltet.
Her dukkende Kevin Conboy op, og fra sin placering på målstregen skulle han blot heade bolden det sidste stykke ind over stregen.
FCN lod sig dog ikke skræmme af modgangen, og holdet fortsatte ufortrødent med at angribe ned mod EfB-målet, hvilket gav pote efter små 20 minutter.
Med et fikst angreb splittede udeholdet nemlig EfB-defensiven ad, og pludselig måtte Vito Mannone i målet se sig overlistet af et smart lob i en en-mod-en-situation.
I den efterfølgende periode bølgede spillet mere frem og tilbage, og EfB formåede at skabe optræk til flere gode muligheder via begge kanter.
Trods de fine initiativer blev det 2-1 til nordsjællænderne i første halvlegs sidste spilleminut, da holdet fik et straffespark tilkendt begået af Conboy.
Fra pletten måtte en chanceløs Mannone se sig passeret.
Spilmønstret fortsatte efter pausen med FCN som det toneangivende mandskab.
EfB formåede således ikke at presse gæsterne tilstrækkeligt, hvilket betød, at de rødklædte alt for ofte blot kunne køre bolden rundt og lade minutterne rulle.
Med 25 minutter igen skiftede opgøret dog karakter, og EfB formåede nu at skabe målchancer.
Først var Jeppe Brinch, der gik med frem i et opgør, og flot serverede bolden fra baglinjen og ind i feltet til Kurzawa, men polakkens afslutning fik ikke saft og kraft nok.
Kort efter kom også Yuriy Yakovenko til afslutning fra en god position i feltet, men en flot fodparade af FCN-målmanden afværgede en 2-2-udligning.
Mod afslutningen af opgøret fik EfB skubbet FCN helt tilbage i eget felt, og spillet blev mere primitivt i form af et bombardement af bolde ind i feltet.
Lige lidt hjalp det dog, og EfB måtte derfor se sig slået med 1-2.
EfB spiller igen allerede tirsdag aften kl. 18.30, når AGF gæster Blue Water Arena i kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Esbjerg fB – FC Nordsjælland 1-2 (1-2)
Målscorere:
9′ 1-0 Kevin Conboy
19′ 1-1 Mohammed Kudus
45′ 1-2 Mikkel Rygaard
23 Yuriy Yakovenko
81′ Mohammed Dauda (Lasha Parunashvili)