EfB tabte årets sidste kamp

EfB skulle i efterårets sidste kamp, forsøge at give det bedste udgangspunkt frem mod forårssæsonen, men det skete ikke.

Esbjerg fB åbnede ellers bedst, og efter små fem minutter driblede en veloplagt Anders Dreyer ned af højresiden og efter en god auktion blev han nedlagt i feltet. Kampens dommer pegede på pletten – straffe til EfB. Det skulle Rodolph Austin eksekvere, men desværre for EfB, blev forsvarsklippens skud reddet af HB Køge-målmanden.
Små ti minutter senere, skete det der som oftest sker når man ikke får udbytte af sine egne chancer, så gør modstanderen. På et indlæg fra baglinjen stod rækkens topscorer, HB Køges Martin Koch helt fri på bagerste stang og headede bolden i en bue over Jeppe Højbjerg, uden de store muligheder for Esbjerg-målmand og dermed var stillingen 1-0 til hjemmeholdet.
Begge hold brugte mange kræfter i løbet af en hektisk første halvleg på en meget blød og tung bane på Castus Park i Herfølge, og inden pausen lykkedes det HB Køge at kæmpe sig yderligere foran, da en lidt tilfældig bold landede foran den tidligere FCK-spiller Mikkel Wohlgemuth, som kunne sparke bolden i tomt mål til 2-0.
I pausen forsøgte EfB’s cheftræner John Lammers at bringe Adrian Petre i spil for at komme tilbage i kampen, men efter små tyve minutter af anden halvleg var det i stedet hjemmeholdet, der reelt lukkede kampen, da Alexander Bah kom fri på venstresiden og alene med Højbjerg kunne ligge bolden forbi Esbjerg-målmanden til slutresultatet 3-0.
Dermed overvintrer EfB på en fjerdeplads, med ét point op til Vendsyssel IF på tredjepladsen og syv op til Vejle B på førstepladsen, der giver direkte adgang til Superligaen.
EfB’s første kamp til foråret er hjemme mod Skive IF søndag den 4. marts.

Kampen i tal
HB Køge – EfB 3-0 (2-0)
12’ 1-0 Martin Koch
24’ 2-0 Mikkel Wohlgemuth
64’ 3-0 Alexander Bah
Indskiftninger
46’ Adrian Petre (Anders Dreyer)
73’ Daniel Anyembe (Mathias Kristensen)
73’ Lasha Parunashvili (Andrés Schetino)