EfB tabte generalprøven i Horsens

Opstartsperiodens sidste træningskamp for Esbjerg fB sluttede med et 0-2-nederlag til AC Horsens i et opgør, hvor skarpheden i sidste ende blev afgørende for udfaldet.

AC Horsens lagde fredag eftermiddag græs til opstartsperiodens sidste kamp for Esbjerg fB i et opgør, der sluttede med en 2-0-sejr til hjemmeholdet.
Kampen åbnede livligt med to angrebslystne hold, og spillet bølgede frem og tilbage i det første kvarter.
Først var det hjemmeholdet, der efter få minutter fik afsluttet tæt under mål, men Jeppe Højbjerg kom flot ned og fik afværget ud over baglinjen.
I den anden ende fik EfB også skabt fine muligheder, hvor særligt Yuriy Yakovenko var tæt på et par gange.
Først fik han sendt et kvalificeret hovedstød snert forbi mål på et fremragende indlæg, og få minutter senere manglede der igen blot et par centimeter.
Mathias Kristensen sendte et frispark ind i det bagerste område i feltet, og Yakovenko kom atter flot op og fik headet mod mål, men igen strøg bolden lige forbi fjerneste opstander.
Efter små 20 minutter var det så Jakob Ankersen, der fra en god position i feltet kom til afslutning, men Horsens-målmanden kom flot ud i fuld længde og fik reddet.
Første scoring faldt efter 24 minutters spil, da østjyderne kunne bringe sig foran med 1-0.
Et EfB-boldtab på midten af banen blev straks sendt i spil til en omstilling.
Horsens spillede ud på kanten, hvorfra der blev taget et træk ind i banen og afsluttet mod mål. Her diskede Højbjerg op med en fin redning, men var dog nødt til at give en returbold.
Den var en Horsens-angriber først på, og han kunne derfor let sparke bolden i det tomme mål.
Scoringen imod tog dog ikke spilleglæden fra EfB, som blev ved med at udfordre Horsens over begge kanter, hvor særligt Daniel Anyembe var dygtig til at gå med frem og skabe overtalssituationer.
Cheftræner Olafur Kristjansson benyttede pausen til at skifte på målmandspositionen, hvor Mads Kikkenborg i anden halvleg afløste Højbjerg.
Desværre for Kikkenborg måtte han allerede efter blot fire minutters spil hive bolden ud af nettet, da Horsens sikkert omsatte et straffespark til 2-0.
Forseelsen blev begået af Anyembe, som var lidt for flittig med hænderne i ryggen på en Horsens-spiller, mente dommeren.
Kort efter var EfB tæt på at reducere til 1-2 ved Patrick Egelund.
Den lille kantspiller pillede flot et chip af Ankersen ned, og fra sin position tæt under mål sparkede han resolut første gang, men en god redning af Horsens’ sidste skanse kom i vejen.
Som tiden skred frem satte hjemmeholdet sig mere og mere på begivenhederne, og EfB blev sjældnere gæster på den sidste tredjedel af banen.
EfB’erne kæmpede dog fint imod, og prøvespilleren Christian Køhler på den centrale midtbane indgik fint i spillet med gode pasninger.
Med en lille halv time igen blev også Tobias Salquist, der prøvetræner i øjeblikket, sendt i kamp, og han gik straks ind ved siden anfører Rodolph Austin.
Angriber Zean Dalügge blev også skiftet ind mod kampens slutning, og han var tæt på at blive oplægger til en EfB-scoring kort før tid, da han i fællesskab med Egelund erobrede bolden fra en Horsens-forsvarer i feltet, og fik den sendt retur, fladt ind i feltet.
I afslutningsmomentet fra Nicklas Røjkjær kom der dog en Horsens-clearing i vejen.
Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og EfB måtte dermed sande et nederlag i generalprøven, inden der står point på spil.
Næste kamp for EfB er i NordicBet Ligaen lørdag d. 12. september på udebane, hvor Skive IK tager imod.

AC Horsens – Esbjerg fB 2-0 (1-0)
24′ 1-0 Jannick Pohl
49′ 2-0 Nicolai Brock-Madsen (straffe)
23 Yuriy Yakovenko
46′ Mads Kikkenborg (Jeppe Højbjerg)
66′ Tobias Salquist (Viktor Tranberg)
74′ Nicklas Røjkjær (Jakob Ankersen)
74′ Zean Dalügge (Yuriy Yakovenko)