EfB tabte hjemme mod SønderjyskE

Esbjerg fB fandt ikke fodfæste i hjemmekampen mod SønderjyskE, som vandt med 2-1. Begge deres mål faldt kort inden for et par minutter i anden halvleg, mens Yuriy Yakovenkos reducering i overtiden kom for sent.

SønderjyskE var skarpest søndag eftermiddag i 3F Superligaens 12. spillerunde, da holdet udnyttede flere store, personlige fejl fra Esbjerg fB til at rejse fra Blue Water Arena med en 2-1-sejr.
Efter otte minutter burde gæsterne fra Haderslev have scoret til 1-0 på en effektiv omstilling. EfB mistede bolden ved midterlinjen, hvorefter der blev slået kontra. Fra den ene side blev der sendt et fladt indlæg ind foran mål, hvor fremadstormende Johan Absalonsen på mærkværdig vis formåede at sende afslutningen langt over mål.
Få minutter senere var det så i den anden ende, at det var tæt på et føringsmål. Adrian Petre var først på bolden efter et fladt indlæg, og afsluttede resolut første gang. En SønderjyskE-forsvarer blokerede, hvilket gav angriberen endnu et forsøg, men igen fik kom en mørkklædt spiller i vejen.
Spillet bølgede herefter frem og tilbage, hvor begge hold angreb lystigt.
SønderjyskE fik efter knap 20 minutters spil en stor chance, da Mart Lieder blev sendt afsted alene med Jeppe Brinch. Angriberen var mere eller mindre fri foran Jeppe Højbjerg, inden anfører Markus Halsti på heroisk vis fik tacklet væk i sidste øjeblik.
Gæsterne måtte få minutter før pausen se en afslutning tage stolpen.
I endnu en omstilling blev EfB fanget i ubalance, og SønderjyskE udnyttede, at der var plads i det bagerste rum. Her dukkede en back op, og sendte et skud mod det korte hjørne. Heldigvis for Højbjerg i målet reddede stolpen for et sønderjysk føringsmål.
Efter pausen fortsatte SønderjyskE i rollen som det toneangivende hold, og efter knap et kvarters spil af anden halvleg kunne de også juble over kampens første mål.
Scoringen kom efter en stor, personlig fejl af Rodolph Austin. EfB-krigeren mistimede en tilbagelægning fuldstændig, og i stedet for at ramme Højbjerg opsnappede SønderjyskE-angriberen Mart Lieder bolden, og alene igennem scorede han sikkert.
EfB var minuttet efter tæt på at udligne til 1-1 ved Mathias Kristensen. Kantspilleren modtog bolden i feltet, men tøvede med at få afsluttet i første omgang. I andet forsøg blev skuddet blokeret af en SønderjyskE-spiller, og derefter blev der slået kontra.
Her fik defensiven ikke afviklet ordentligt, og pludselig var SønderjyskE-offensivspilleren Rilwan Hassan fri på baglinjen. Bolden blev sendt ind over til bagerste stang, hvor Stefan Gartenmann let kunne heade sønderjyderne foran med 2-0.
Med et kvarts tid igen fik EfB en livline i forsøget på at få point med fra kampen.
Mohammed Dauda tog et godt træk ind i feltet, hvor han blev hægtet og korrekt fik et straffespark tilkendt.
Joni Kauko tog straks fat i bolden, men fra 11-meterpletten kiksede timingen i afslutningen, og bolden tog overliggeren over gik over mål.
Det misbrugte straffespark gjorde ikke noget godt for hjemmeholdet, som i de sidste minutter havde vanskeligt ved at orkestrere de oplagte scoringsmuligheder.
Yuriy Yakovenko fandt dog vej til netmaskerne to minutter inde i dommerens overtid, men scoringen faldt desværre for sent, og dermed kunne gæsterne ved slutfløjt juble over 2-1-sejren og de tre point.

Esbjerg fB – SønderjyskE 1-2 (0-0)
59′ 0-1 Mart Lieder
62′ 0-2 Stefan Gartenmann
90’+2 1-2 Yuriy Yakovenko
9. Adrian Petre
64′ Mohammed Dauda (Pyry Soiri)
66′ Yuriy Yakovenko (Adrian Petre)
78′ Patrick Egelund (Rodolph Austin)