EfB tabte klart i Vejle

Esbjerg fB spillede fredag aften træningskamp på udebane mod Vejle BK, og på trods af fine momenter i særligt første halvleg blev en række fejl før pausen udslagsgivende for et 1-5-nederlag.

Fredag aften lagde Vejle Stadion græstæppe til træningskampen mellem Vejle BK og Esbjerg fB, hvilket endte med en østjysk sejr på 5-1. Marcus Kristensen scorede EfB’s mål i første halvleg.

Kampen åbnede på underholdende vis med to mandskaber, der ville frem ad banen og ikke var bange for at angribe.

EfB tilspillede sig inden for de første minutter flere gode muligheder, og både Mads Larsen og Patrick Schmidt kom i gode positioner efter, at holdet havde vundet boldene midt på banen.

Således fik begge spillere sendt gode afslutninger afsted mod mål, hvor der blot var tale om et par centimeter fra scoring.

Det var dog hjemmeholdet, der scorede kampens første mål, da et indlæg blev sendt mod bagerste område, og en Vejle-spiller kunne stige til vejrs og heade i nettet.

Efter 24 minutter lykkedes det så EfB at udligne til 1-1 ved Marcus Kristensen.

Målet opstod efter en situation, hvor Denis Catovic var gået med frem på banen og vandt en bold via genpres.

Han spillede straks til Nicklas Strunck, der med en fornem aflevering tværs igennem feltet fandt Kristensen, der iskoldt sendte bolden i nettet.

Glæden varede dog kort, idet Vejle blot to minutter senere bragte sig foran fra en skudposition uden for feltet, hvor der resolut blev sparket i mål uden chance for Alexander Pedersen, der er på prøvetræning.

Det blev også 3-1 kort efter i en situation, hvor EfB-defensiven begik en opspilsfejl, hvilket østjyderne iskoldt udnyttede til at score.

Et lignende scenarie opstod også efter 36 minutter, hvor EfB endnu engang blev straffet koldt og kynisk af et effektivt og skarpt Vejle-mandskab, der gjorde det til 4-1.

Cheftræner Peter Hyballa foretog i pausen to indskiftninger i form af Jeppe Højbjerg og Kasper Pedersen, og det var medvirkende til en god start på anden halvleg.

EfB spillede godt til fra 46. minut, hvor der blev angrebet mod Vejle-målet og forsøgt at skabe chancer for at reducere.

Schmidt kom da også til en god mulighed, men måtte se sin afslutning gå forbi.

Et kvarter før tid blev det også 5-1 til Vejle, da klumpspil i feltet til sidst endte med, at en bold blev sendt ind over stregen.

Som slutminutterne skred frem døde intensiteten mere og mere fra begge mandskaber, der forfaldt til at spille boldene mere på tværs end fremad.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og EfB måtte derfor se sig slået for første gang i opstartsperioden.

Vejle BK – Esbjerg fB 5-1 (4-1)

14′ 1-0
24′ 1-1 Marcus Kristensen
26′ 2-1 Wahid Faghir
33′ 3-1 Wahid Faghir
36′ 4-1 Wahid Faghir
74′ 5-1

62 Emil Holten

46′ Jeppe Højbjerg (Alexander Pedersen)
46′ Kasper Pedersen (Con Ouzounidis)
76′ Andri Bjarnason (Emil Holten)
81′ Bendix Bennetzen (Marcus Kristensen)
85′ Isak Olafsson (Nicklas Strunck)