EfB tabte pokalgyser i Odense

EfB missede onsdag chancen for at spille sig i Sydbank Pokalens semifinale, da holdet på udebane tabte til OB efter straffesparkskonkurrence i en kamp, som endte 2-2 efter forlænget spilletid. Adrian Petre scorede i kampens første halvleg, mens Joni Kauko scorede esbjergensernes mål i den forlængede spilletid.

Der skulle gå otte minutter, før værternes Nicklas Helenius fik kampens første store mulighed, da et indlæg fra venstre side endte for fødderne af den lange angriber, som dog ikke kunne få sendt et kvalificeret skud afsted.
EfB’s føringsmål kom efter 14 minutter, da målræven Adrian Petre dukkede op ved bagerste stolpe. Her kunne han ugeneret sætte højrefoden på et skarpt indlæg fra venstrebacken Jesper Lauridsen, som fik lavet sin syvende assist i sæsonen.
I det efterfølgende kvarter pressede OB på og havde store dele af boldbesiddelsen. Men herefter kom EfB bedre tilbage i kampen, og holdet fik presset sin modstander med fine offensive aktioner. Helt farligt blev det aldrig, og derfor kunne EfB gå til pausen med en føring på 0-1.
Fynboerne kom bedst ud til anden halvleg og lagde pres på EfB-defensiven, men vestjyderne stod flot imod og afviste i flere omgange i begyndelsen af anden halvleg.
Efter 65 minutters spilletid gik den dog ikke længere for John Lammers’ tropper, da indskiftede Anders K. Jakobsen viste prøver på sin farlighed og sparkede bolden ind via overliggeren.
10 minutter før tid fandt Joni Kauko indskiftede Mathias Kristensen, der tog et flot løb bag OB-forsvarerne. Det unge midtbanetalent sparkede bolden ind over stregen, da han nåede frem til modstanderholdets felt, men forinden havde linjevogteren fejlagtigt løftet sit flag for offside, og dermed blev det ved det uafgjort resultat.
I de døende minutter fik Joni Kauko en stor chance, efter en løs bold endte for fødderne af den finske midtbanekriger, som afsluttede hårdt lige på målet, hvilket ikke var nok til at snyde Sten Grytebust, og dermed forblev det ved 1-1 i den ordinære spilletid.
10 minutter inde i den forlængede spilletid var det Daniel Anyembes tur til at vise prøver på sine offensive kvaliteter, da han nåede frem til bolden i højre side af feltet efter et flot fremstød fra sin position på højre back, men desværre for ham og resten af Esbjerg-holdet manglede den sidste skarphed foran mål.
Det forløsende føringsmål for de gæstende esbjergensere kom efter 103 minutter, og hvem andre end Joni Kauko. Den målfarlige finne var først på en nedfaldsbold efter en standardsituation sparket af Jesper Lauridsen, og her var han sikkerheden selv og prikkede bolden ind over stregen.
Hjemmeholdet var kort efter yderst tæt på at udligne, da Mathias Greve fik en gylden mulighed for at score, da han ramte træværket på en dødbold. Udligningen kom dog 13 minutter før tid, da Jeppe Højbjerg ikke formåede at holde et langskud, og derfor kunne Nicklas Helenius uden problemer sætte bolden i mål til stillingen 2-2, som også blev kampens resultat efter den forlængede spilletid.
Straffesparkskonkurrencen udviklede sig til et sandt drama, der endte ud til OB’s fordel. Joni Kauko og Daniel Anyembe scorede på vestjydernes forsøg, men Lasha Parunashvili, Yuri Yakovenko og Jesper Lauridsen formåede ikke at score fra pletten. Modsat var OB skarpere, og på deres femte spark scorede Troels Kløve og sendte sit hold videre til semifinalen i Sydbank Pokalen.

Resultat
OB – EfB 2-2 (0-1)
3-2 efter straffespark
Målscorere
14’ 0-1 Adrian Petre
66’ 1-1 Anders K. Jakobsen
103’ 1-2 Joni Kauko
108’ 2-2 Nicklas Helenius
Indskiftninger
61’ Mathias Kristensen (Emmanuel Oti Essigba)
73’ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
87’ Brent McGrath (Carlo Holse)
97’ Daniel Anyembe (Jonas Mortensen)
Skribent: Martin Jørgensen