EfB tabte til hviderussisk fysik

Esbjerg fB fik en hård start på dobbeltopgørene mod Shakhtyor Soligorsk, idet holdet led et 0-2-nederlag torsdag aften. Hviderusserne, der var fysisk stærke, viste sig skarpest i begge felter.

Stroitel Stadium i den hviderussiske by Soligorsk lagde torsdag aften græstæppe til det første opgør i 2. kvalifikationsrunde i Europa League mellem Shakhtyor Soligorsk og Esbjerg fB.
Cheftræner John Lammers havde til kampens start valgt at skifte ud i startopstillingen i forhold til seneste kamp, og der var blandt andet debut til Viktor Tranberg, som spillede ved siden af anfører Markus Halsti i midterforsvaret.
Hjemmeholdet kom klart bedst ud til kampen, og med fysisk spil blev EfB sat under et gevaldigt pres fra første fløjt. Det resulterede i en scoring imod allerede efter fem minutter, da et frispark på kanten af feltet fikst blev sendt under muren og ind bag en chanceløs Jeppe Højbjerg i målet.
Shakhtyor Soligorsk var ikke færdige med at være nærgående, og efter et kvarters spil var et lumsk langskud ved at stryge i nettet ved fjerneste stolpe, men EfB kunne se bolden gå snert forbi.
Om det var scoringen imod eller de knap 20 medrejsende EfB-fans, der fik holdet til at træffe bedre beslutninger vides ikke, men pludselig begyndte afleveringerne at sidde bedre.
Først var Adrian Petre tæt at udligne efter et frispark uden for feltet, men afslutningen, der blev rettet af, gik tæt forbi mål.
I det 35. minut burde Pyry Soiri have scoret mod sine tidligere holdkammerater og udlignet til 1-1. Adrian Petre og Patrick Egelund kombinerede flot i højre side, hvor sidstnævnte med et par fikse træk pludselig kom til baglinjen, og fik sendt bolden flot ind over. Her kunne Soiri en halv meter fra målstregen ikke få kontrol nok over bolden, der i stedet blev dirigeret tæt forbi mål.
Op mod pausen overtog værterne atter teten i kampen, og via stor fysik og mange bolde til duel blev EfB-defensiven testet af af hviderusisske indlæg fra begge sider.
John Lammers benyttede pausen til at skifte Jacob Lungi Sørensen ind i stedet for Joni Kauko, og roteringen gav kortvarig succes med et højt pres på hjemmeholdets banehalvdel.
Den lovende start til trods blev det 2-0 til Shakhtyor Soligorsk knap 10 minutter inde i anden halvleg.
Et godt hjørnespark blev sendt ind i feltet, hvor en høj midterforsvarer kom først på bolden, og flot fik den drejet ind bag Jeppe Højbjerg til stor jubel for det entusiatiske hjemmepublikum.
Blot to minutter senere var EfB tæt på at score det vigtige udebanemål, men Patrick Egelunds fine afslutning blev reddet på stregen og reduceringen udeblev.
Med godt 20 minutter igen blev Mathias Kristensen og Rodolph Austin sendt på banen, og som tiden gik fik EfB lagt et større og større pres.
Først var Adrian Petre tæt på i løb mod mål, men rumænerens fine afslutning fra kanten af feltet blev reddet af Shakhtyor Soligorsk-målmanden.
Austin forsøgte sig også med hovedet et par gange efter gode indlæg, men hviderusserne var stærkest i feltet, hvor det hele skulle afgøres, og derfor lykkedes det ikke EfB at lave det vigtige mål, inden returkampen torsdag d. 1. august kl. 19.45.
2-0 (1-0)
5′ 1-0 Elis Bakaj
54′ 2-0 Pavel Rybak
9. Adrian Petre
46′ Jacob Lungi Sørensen (Joni Kauko)
68′ Mathias Kristensen (Pyry Soiri)
68′ Rodolph Austin (Markus Halsti)