Førstehold

EfB tabte ufortjent i Aarhus

Esbjerg fB tabte søndag eftermiddag noget ufortjent med 0-1 i Aarhus til AGF. Trods en overvægt i spil og chancer vandt aarhusianerne efter en scoring kort før pausen.

Med et stort mod og en aggressiv indgangsvinkel greb Esbjerg fB søndag eftermiddag kampen mod AGF fint an på Ceres Park i Aarhus i 3F Superligaen. Men trods den gode plan om at tage alle tre point ved at presse aarhusianerne var det alligevel EfB som måtte se sig besejret med 0-1 efter en scoring kort før pausen.
Cheftræner John Lammers havde til opgøret valgt at skubbe Daniel Anyembe frem på højrekanten i stedet for den vanlige position på backen, og det gav en positiv indvirkning på det offensive spil i specielt første halvleg.
Samtidig indledte AGF passivt, hvor Jeppe Højbjerg i EfB-målet ikke blev sat på overarbejde udover en tam afslutning fra kanten af feltet.
Efter knap 20 minutters spil var Pyry Soiri tæt på at bringe EfB på 1-0. Finnen lukrerede på en stor brøler i AGF-defensiven, og fra en spids vinkel var han pludselig alene igennem med målmanden. Afslutningen gik dog snert forbi den ene opstander.
Minuttet senere var det landsmanden Joni Kauko, der var tæt på. Et langt indkast blev sendt i feltet, hvor AGF-målmanden i første omgang fik reddet et hovedstødsforsøg, inden bolden landede ved Kauko. Desværre fik den finske midtbanekriger ikke kroppen ind over i afslutningsøjeblikket, og bolden gik over mål.
EfB fortsatte de gode takter med et højt pres på værterne, og det gav Rodolph Austin en god mulighed lige efter de to ovennævnte. Igen var Soiri involveret, idet han med en snedig bold ind i feltet fandt Austin, der i fri position fik headet mod mål. Desværre for jamaicaneren og holdkammeraterne strøg bolden snert forbi fjerneste opstander.
Også Adrian Petre, der scorede to mål senest mod Silkeborg IF, testede AGF-målmanden. Med et yderst kvalificeret skud fra distancen, tvang han ham således ud i fuld længde for at afværge en EfB-føring.
Stik imod spil og chancer blev det i stedet 1-0 til AGF kort før pausen. En afslutning fra spids vinkel blev ellers reddet flot af Højbjerg, der dog ikke kunne undgå at give en retur, som den tidligere EfB’er Jakob Ankersen sikkert satte i nettet fra kort afstand.
EfB fortsatte efter pausen det fine spil og med et højt pres på AGF, der fortsatte den defensive stil fra første halvleg.
Nyerhvervelsen Mohammed Dauda blev sendt på banen til sin debut efter 55 minutter fremfor Jeppe Brinch. Anyembe blev således rykket tilbage på sin vante position, mens ghaneseren gled ind på kanten.
Dauda indgik fint i spillet, og havde flere gode aktioner, men han kom aldrig i de farlige positioner, som kunne give en udligning. Det samme var desværre tilfældet for Petre og Kauko.
Et kvarters tid før slutfløjt blev unge Patrick Egelund sendt i aktion, og straks blev den lille, vævre offensivspillers fart forsøgt sat i scene.
Få minutter før tid blev også Mads Larsen skiftet ind i stedet for anfører Markus Halsti, og EfB satsede nu hele butikken på den pointgivende udligning mod et AGF-mandskab, der var trykket helt tilbage.
Hjemmeholdet stod dog godt, og parrerede ordre. Desværre var AGF’erne gode til disciplinen, og derfor lykkedes det ikke at udligne 1-0-føringen.


Resultat:
AGF – Esbjerg fB 1-0 (1-0)
Målscorere:
41′ 1-0 Jakob Ankersen
Startopstilling:
16. Jeppe Højbjerg
25. Jeppe Brinch
8. Rodolph Austin
5. Markus Halsti
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
38. Jacob Lungi Sørensen
7. Joni Kauko
11. Pyry Soiri
40. Daniel Anyembe
9. Adrian Petre
Indskiftninger:
55′ Mohammed Dauda (Jeppe Brinch)
76′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
86′ Mads Larsen (Markus Halsti)

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo