Førstehold

EfB uforstående overfor tilskuerrestriktioner

DBU og Divisionsforeningen har torsdag lanceret en stor kampagne, der handler om at kunne afvikle fodbold med tilskuere under den såkaldte “Superligaordning”. Esbjerg fB håber, at politikere og myndigheder vil genoverveje og lempe på de nuværende restriktioner.

Kun til Esbjerg fB’s første hjemmekamp i denne sæson har det været tilladt at samles flere end 500 mennesker på Blue Water Arena. Det var onsdag d. 16. september mod HB Køge, hvor 1.830 tilskuere opfyldte alle sikkerhedsforanstaltninger, og overværede EfB’s 1-0-sejr.
I tallet 500 er inkluderet spillere, trænere, stewards, journalister, bolddrenge og andre med arbejdsopgaver, hvilket betyder et reelt tilskuertal på omkring 350.
Siden er der spillet yderligere tre kampe i Esbjerg med kraftigt reduceret tilskuertal, og adm. direktør i EfB, Brian Bo Knudsen, forstår ikke rationalet bag myndighedernes beslutning.
– Vi er ekstremt ærgerlige og uforstående over, at vi ikke må være flere end 500 mennesker på Blue Water Arena i forbindelse med vores hjemmekampe, fordi vurderingen fra myndighedernes side er, at der er en stor risiko for smittespredning. Det er vi i EfB og dansk fodbold som helhed ikke enige i, fordi vi alle har investeret i en række sikkerhedsforanstaltninger, der er smitteforebyggende.
– Blue Water Arena er myndighedsgodkendt på linje med stadions i 3F Superligaen, og vi kan håndtere flere tusinde tilskuere forsvarligt og sikkerhedsmæssigt. Stadion er inddelt i sektioner á 500 personer, der er etableret ensretning i alle ind- og udgange og hegnet af således, at der er separate boder og toiletforhold i hvert afsnit. Yderligere har vi kontaktoplysninger på samtlige gæster, så vi kan kommunikere vigtig information direkte ud.
– Situationen for dansk fodbold er alvorlig. Økonomien hos klubberne er mærket, da vi ikke kan leve op til de forpligtelser, vi har overfor særligt vores loyale samarbejdspartnere og abonnementskortholdere. Det er ikke holdbart, og vi opfordrer til, at politikere og myndigheder sætter sig grundigt ind i de forhold, vi afvikler fodbold under i dansk fodbold, og genovervejer de nuværende restriktioner, siger han.
 
 

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo